Oт 14 до 16 юни 2019г. във Варна ще се

...
Oт 14 до 16 юни 2019г. във Варна ще се
Коментари Харесай

Варна посреща европейския яхтен елит

Oт 14 до 16 юни 2019г. във Варна ще се организира Европейската купа по ветроходство в клас „ Лазер “. Организатор е Българската федерация по ветроходство. Домакини са Община Варна и Семеен кодекс „ Черно море Бриз “.

В зоната на Алея Първа, Офицерски плаж, и Варненския залив ще забележим оспорвана конкуренция в два олимпийски и едни детски клас, надлежно „ Лазер Радиал “, „ Лазер Стандарт “ и „ Лазер 4.7 “. Състезанието е генерална подготовка за семейството ни на Европейското състезание през 2021 година, в което ще вземат присъединяване над 350 участници и ще е част от програмата на Варна - Европейски град на спорта.

До момента за Европейската купа, започваща в петък, поръчки има подадени от 45 участници, като 28 от тях са от България. Останалите страни участнички до този миг са Украйна, Румъния, Кувейт, Русия и Франция. Във Варна за надпреварата ще дойде и настоящата европейска шампионка Александра Лукоянова. Нашият тим също е измежду любимците за медали с присъединяване на Мариела Николова, Даниел Николов, Калина Маринова и други очаквания в по-малкия клас. Състезанието ще премине в 8 гонки в трапецовидна отдалеченост, а всеки от трите класа ще започва настрана. Очаква се от 2 до 5 метра мощ напразно при слънчево време.

Събитието ще се организира оптимално покрай брега, на един от централните градски плажове - Офицерския, като желанието на уредниците е публиката да бъде оптимално въвлечена в този доблестен спорт на морето и вятъра и да може да окуражава нашите представители.

На преконферецнията участва и Кристиан Димитров – Директор на дирекция спорт към Община Варна, който показа проектите за създаване на водна база, която да събере морските и водни спортове на едно място и да даде опция за елементарен достъп на родители и деца то тях. Подобна база би могла да се построи на северния бряг на Варненски залив (в града) или под Аспарухов мост. Очаква се основният проектант Виктор Бузев да излезе с решение и до края на годината да е подготвен план. Така идното Европейско състезание по ветроходство през 20121 ще може да се организира на новото оборудване. Базата би била център за развиване освен на ветроходство, само че и на уинд и кайт сърф, гмуркане, каяк и доста други.

Ето и програмата на конкуренцията:

Европейска купа по ветроходство в клас „ Лазер “

14.06.2019 г

11:00 ч. Церемония по разкриване

13:00 ч. - Старт на първа гонка за деня – Варненски залив

15.06.2019 г

11:00 ч. Старт на първа гонка за деня – Варненски залив

16.06.2019 година

11:00 ч. Старт на първа гонка за деня – Варненски залив

18 ч. Церемония по награждаване на призьорите и закриване на надпреварата

Място на осъществяване: Алея Първа, Зоната на Офицерски плаж – изток, до втора буна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР