От 14:30 часа в зала „Свети Георги“ на Областна администрация

...
От 14:30 часа в зала „Свети Георги“ на Областна администрация
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Щабът в Русе обявява разхлабване на мерките

От 14:30 часа в зала „ Свети Георги “ на Областна администрация – Русе заместител регионалният шеф Людмил Христов и и.д. шеф на Регионалната здравна ревизия доктор Искра Генева дадат брифинг за представителите на медиите по отношение на взетите решения по време на съвещанието на регионалния действен щаб за битка с Ковид-19, който ще се организира по-рано денем.

На него ще бъде прегледана настоящата епидемиологична конюнктура и опциите за облекчение на противоепидемичните ограничения в района. Очакванията са от другата седмица всички възпитаници да се върнат по класните стаи, както и да отпаднат част от останалите превантивни ограничения.

Припомняме, че при започване на месеца новите случаи на седмица бяха по към близо 1000 в региона, като последователно те започнаха да спадат. За интервала от 15 до 21 февруари разболелите в Русенско от Ковид-19 са 614, а от началото на тази седмица новите случаи са 370. Справка в Единния осведомителния портал сочи, че заболеваемостта на двуседмична база също продължава да спада. Индикаторът все още демонстрира 749 инфектирани на 100 000 души население. Приблизително към половината от реанимационните кревати, както и тези за неинтензивна терапия на пациенти с ковид са заети.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР