От 12 ноември e въведено зимното поддържане за републиканските пътища.

...
От 12 ноември e въведено зимното поддържане за републиканските пътища.
Коментари Харесай

АПИ: Републиканските пътища вече са в режим на зимно поддържане. Шофьорите да подготвят автомобилите!

От 12 ноември e въведено зимното поддържане за републиканските пътища. Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и са в подготвеност да подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания изключително рано заран, когато температурите са много по-ниски. Целта е превантивните, а по-късно и снегопочистващите действия да стартират оптимално бързо при прогноза за утежняване на времето, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли всички водачи да приготвят колите си за придвижване при зимни условия, да не чакат първите минусови температури и да наблюдават за положителното техническо положение на транспортното средство. Нека да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на профилираната техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие сред 2500-3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките, като доставките за зимен сезон 2021/2022 не престават. За началото на зимния сезон все още са обезпечени над 89 000 тона пясък, близо 68 000 тона сол и близо 3000 тона химически субстанции. В интервала 26 октомври - 3 ноември са осъществени инспекции на наличната техника и първични материали за зимно поддържане, каквито се подхващат всяка година. В инспекциите са взели участие представители на регионалните пътни ръководства и регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи. Проверките по региони от регионалните пътни ръководства ще се правят всеки месец.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР