От 12 до 20 часа днес се спира движението на

...
От 12 до 20 часа днес се спира движението на
Коментари Харесай

Ограничават движението на тежкотоварни камиони по магистралите днес

От 12 до 20 часа през днешния ден се стопира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Мерките са подхванати поради упования засилен трафик през днешния ден след трите почивни дни.
Движението на моторните транспортни средства над 12 тона се ограничава по най-натоварените пътни посоки въз основа на взаимна заповед на АПИ, Групово дело " Национална полиция " и ИА " Автомобилна администрация ". За повишение сигурността на придвижване се предвижда спиране на придвижването на 26 май от 12 ч. до 20 ч. по следните сектори:
автомагистралите; път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София; път I-1 - от Благоевград до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " ; път I-4 п. в. " Коритна " - Велико Търново - Шумен; път I-5 Русе - Велико Търново; път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - София; път I-9 Варна - Бургас; път II-18 Околовръстен път на град София; път II-99 Бургас - Царево. Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).
Агенция " Пътна инфраструктура " апелира шофьорите да карат рационално и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не употребяват спешните ленти. Eмоционалното шофиране не подсигурява по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите, предизвестяват от АПИ.
В секторите с ремонт на Автомагистрала " Хемус ", в региона на виадуктите при 19-ти км /виадукт " Потоп " /, при 36-ти и 37-ми км /виадукт " Коренишки дол " / и при 51-ви километър, до 10 ч. в понеделник - 27 май, ще има две ленти за София и една за Варна.
В пиковите часове при натоварен трафик е допустимо по-бавно предвижване в секторите с ремонт на Автомагистрала " Хемус "  и заради това водачите е належащо да плануват повече време за пътешестване и да не подхващат рискови изпреварвания.
Обновяването на виадуктите и тръбата за София на тунел " Витиня ", изграждани преди повече от 30 години, е наложително и би трябвало да бъде направено, с цел да се пътува по-късно по-удобно и безвредно.
На Автомагистрала " Тракия " се ремонтира платното за Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. За облекчение на трафика до 10 ч. в понеделник - 27 май, в региона на секторите с ремонт, ще има две ленти за София и една за Бургас. На обектите се работи извънредно интензивно, с цел да може ремонтните действия на Автомагистрала " Тракия " да приключат преди началото на дейния туристически сезон.
Алтернативен маршрут на Автомагистрала " Тракия " в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на Автомагистрала " Хемус " в посока Монтана и Видин - проходът " Петрохан " и Искърското дефиле.
За облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност на 26 май ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала " Струма ".
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР