От 12,00 ч. днес в общините по поречието на Дунав

...
От 12,00 ч. днес в общините по поречието на Дунав
Коментари Харесай

Първа степен на готовност за дунавските общини в региона на Плевен

От 12,00 ч. през днешния ден в общините по поречието на Дунав в Плевенско със заповед на регионалния шеф Мирослав Петров е оповестена първа степен на подготвеност. Причината е, че равнището на огромната река при Никопол е надвишило кота 668. Започва осъществяване на мероприятията в проекта за отбрана при наводняване, оповестиха от регионалната администрация.
Мирослав Петров е разпоредил на кметовете на дунавските общини в региона – Гулянци, Долна Митрополия, Никопол и Белене, и на шефа на локалния клон на „ Напоителни системи ” да дефинират свои чиновници, които да следят застрашените сектори на защитните насипи по Дуван, Искър, Вит и Осъм. Тези длъжностни лица би трябвало да създадат обстоен оглед на дигите. Ако открият сектори, непроходими от шубраци и дървестна растителност, да осведомят съответните институции, които би трябвало да реагират.
В заповедта на регионалния шеф са посочени и останалите съответни отговорности, които имат общинските управи, „ Напоителни системи ” и районните служби за пожарна сигурност и отбрана на нанаселението. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР