От 10 януари започва данъчната кампания за 2019 година. Образците

...
От 10 януари започва данъчната кампания за 2019 година. Образците
Коментари Харесай

НАП качи образци на декларации на сайта си, вижте ги

От 10 януари стартира данъчната акция за 2019 година. Образците на данъчни заявления за облагане на приходите на физическите лица и за облагане с корпоративни налози към този момент са оповестени на уеб страницата на Национална агенция за приходите, след обнародването им в " Държавен вестник ", оповестяват от приходната организация.

Промяната в началния период на акцията е поради промени в законодателството, осведоми уеб страницата на БНР.

Декларациите за приходите на физическите лица могат да бъдат подадени най-рано на 10 януари - както по електронен път, по този начин и на място в офисите на Национална агенция за приходите.

Срокът за прилагане на 5% отстъпка за ранно обявление и заплащане през 2019 година остава неизменен - 31 януари, припомнят от приходната администрация.

Годишното привършване на данъчно-осигурителните сметки на компании и жители ще бъде осъществено от Национална агенция за приходите в интервала 01-10 януари 2019 година, като заплащания посредством електронната система за разплащане без такси (т.нар. виртуален POS) ще се одобряват до 9,00 ч. на 31.12.2018 година

Офисите на Национална агенция за приходите ще одобряват заплащания с дебитни и кредитни карти на ПОС терминали до 13,00 ч. на 31.12.2018 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР