От 10 септември bTV започва излъчването на новата документална поредица

...
От 10 септември bTV започва излъчването на новата документална поредица
Коментари Харесай

Би Ти Ви с ново документално предаване

От 10 септември bTV стартира излъчването на новата документална поредност „ bTV споделя “ с създател Радиана Божикова. Предаването ще бъде в ефир всяка неделя от 16:00 до 16:30 часа и в него феновете ще намерят палитра от автентично наличие за културни явления, малцинства, права на дамите и тъждество сред половете, редки обичаи и традиции, мощни човешки истории и дела, непознати или малко познати места от България и света, вълнуващи достижения на българи, изчезващи професии и други

„ Българската и международна история крие феноменални секрети и неразказни сюжети, които могат да преобърнат усещанията за света към нас, подобен какъвто не го познаваме. Целта ни е да разкажем за достоверни човешки истории и кътчета земя от всички краища на планетата и да го създадем по въздействащ аудио-визуален метод, с цел да потопим феновете в това прекарване “, споделя създателят Радиана Божикова.  

„ Документалните филми са прелестна форма за предаване в телевизионния ефир, тъй като в свят, покрит от подправени вести, е по-важно от всеки път да имаме прозрения, основани на действителни събития и дейности. В bTV Новините и настоящите излъчвания ще развиваме и подчертаваме от ден на ден върху наличие в този кино род, който демонстрира същинското лице на човешките проблеми и история. Щастлив съм, че Радиана Божикова прегърна тази концепция и сътвори поредицата „ bTV споделя “, тъй като има доста какво да разкажем посредством нея “, разяснява Антон Хекимян, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ на bTV и продуцент на епизодите в предаването.

Освен журналистът Радиана Божикова, авторският състав включва операторите Добромир Иванов, Борис Пинтев и Александр Осиченко, режисьорите по монтаж Адриана Алексиева и Александра Табакова. Графичният дизайн на продукциите е дело на Витали Варадинов.

Първият епизод на „ bTV споделя “ ще показа на 10 септември „ Бесленските булки “ – филм за най-красивите години на село Беслен и за специфичния брачен обред с къна и рисувана гелина (булка). Каква е била ориста на бесленските дами? В какво се крие тайната на тайнствения брачен ритуал? И за какво едно локално момче взема решение да запази културното завещание на родното си село като съживи старите обичаи. Филмът преглежда измененията, които настъпват в живота на една жена, откакто тя встъпи в брак. Всяка една от героините пресъздава друг облик – на майка, брачна половинка и жена.

Радиана Божикова стартира своя професионален път като стажант-репортер в bTV през 2017 година От септември 2018 година е кореспондент в съботно-неделния утринен блок „ Тази събота и неделя ”, където среща феновете с изявени родни и задгранични създатели в региона на културата. През 2019 година стартира своя авторска графа с истории за българските села – „ Изгубени във времето “. През 2022 година е създател и на поредицата „ Наоколо “ в същото предаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР