От 10 до 21 октомври в Молдова ще се проведат

...
От 10 до 21 октомври в Молдова ще се проведат
Коментари Харесай

В Молдова ще се проведе НАТО учение

От 10 до 21 октомври в Молдова ще се проведат военни учения с присъединяване на молдовски, румънски и английски военнослужещи . Това заяви в четвъртък пресслужбата на министерството на защитата на Кишинеу.

" Международните учения JCET-2022 " (Joint Combined Exchange Training) с присъединяване на военнослужещи от Румъния и Англия ще се проведат от 10 до 21 октомври в подготвителните центрове на Националната войска. Войниците от трите страни ще се учат да извършват избрани задачи и да взаимодействат между тях ", се споделя в изказването.

Пресслужбата на министерството на Молдова прецизира, че молдовските военни вземат участие в ученията JCET от 2009 година насам .
 Германия даде обещание на Молдова помощ с военни дронове
Германия даде обещание на Молдова помощ с военни дронове

С немска поддръжка към този момент са подготвени към 500 бойци

" Учението беше планувано още предходната година, в сходство с графика на Националната войска за 2022 година Във връзка с учението военното съоръжение може да бъде преместено от един център за образование в различен.

Призоваваме жителите, които видят армейски транспортни средства по пътищата, да не се паникьосват и да не популяризират видеоклипове или фотоси в обществените мрежи, с цел да се избегнат спекулации по този въпрос ", зоват от военното ведомство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР