От 10 до 11,00 ч. днес затворена за движение на

...
От 10 до 11,00 ч. днес затворена за движение на
Коментари Харесай

Девет институции провеждат учение днес във Варна, затварят за час важна пътна отсечка

От 10 до 11,00 ч. през днешния ден затворена за придвижване на транспортни средства ще бъде права от пътя на изхода на град Варна, в посока село Тополи, след последно кръгово, в частта на обитаемото място – ул. „ Девня “ и ул. „ Ат. Москов “, оповестиха от Областна администрация.

Причината е, че в този сектор от пътя ще се организира обучение на тематика: „ Ликвидиране на следствията от зародило тежко ПТП с потърпевши хора и приключване на горими течности (ГТ). В учението ще бъдат включени всички съставни елементи на Единната избавителна система.

В рамките на 60 минути ще бъде симулирано настъпване на ПТП сред рейс, пренасящ пасажери и ППС, пренасящо горими течности – дизелово гориво, което се е разляло на пътя и вследствие на това основава заплаха за придвижването, жителите и околната среда. Вследствие на зародилото ПТП има потърпевши жители и са нанесени материални вреди на пътни уреди.

Ще бъдат отработени и дейности за избавяне и транспортиране на потърпевши хора и попречване на екологично замърсяване от изтеклите ГТ.

Участници в учението ще бъдат: Областна администрация - Варна; Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Варна; Регионална дирекция ”Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” с екипите, които са на дежурство; Дирекция „ Националната система 112 “; Център за незабавна здравна помощ; Български Червен кръст; Община Варна; Доброволно формирование - Държавна фирма „ Варна ” В -32-01 към община Варна; Регионална дирекция " Автомобилна администрация " – Варна.

Организаторите се извиняват авансово на жителите и гостите на Варна за неудобството, което ще причинят на пътния трафик по време на осъществяване на учението.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР