От 10.00 часа в сряда - 13 септември, пловдивските пожарникари

...
От 10.00 часа в сряда - 13 септември, пловдивските пожарникари
Коментари Харесай

Пловдивските пожарникари ще покажат тънкостите на професията

От 10.00 часа в сряда - 13 септември, пловдивските пожарникари и спасители ще покажат тънкостите на специалността си пред обществеността. Инициативата е част от Седмицата за пожарна сигурност, която се организира от 11 до 17 септември.

До фонтана пред община Пловдив два огненочервени автомобила, автомеханична стълба и избавителен автомобил, ще чакат дребни и огромни за срещи и атрактивни демонстрации.

" Ще покажем опциите и на спешно избавителен автомобил. Машината е снабдена с съоръжение за работа при пътно транспортни катастрофи, химически повреди, отводняване и работа при търсене и избавяне в градска среда, както и с краново устройство за пренасяне на тежки предмети ", споделят от Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Пловдив.

Пожарните службите на Пловдивската дирекция са организирали повече от 50 разнообразни начинания - осведомителни срещи, демонстрации, изложения, открити уроци и образователни евакуации, които ще продължат цяла седмица.

Днес пожарникари от РСПБЗН Раковски сътвориха вълнуваща страст на децата от ДГ " Щастливо детство " с прекарването да бъдат дребни огнеборци.

В дните на отворени врати пожарникари от РСПБЗН Асеновград посрещнаха нетърпеливи малчугани и екип от локалната телевизия.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР