От 1 юни румънските граждани, пристигащи от Република Румъния, могат

...
От 1 юни румънските граждани, пристигащи от Република Румъния, могат
Коментари Харесай

Отпадат изискванията за влизане у нас за румънските граждани

От 1 юни румънските жители, идващи от Република Румъния , могат да влизат в България през всички гранични контролно-пропускателни пунктове, без да е належащо да дават документ за негативен резултат от PCR или антигенен тест, документ за имунизация или позитивен резултат, удостоверяващ преболедуване. Това разпореди министърът на опазването на здравето със Заповед № РД-01-374, издадена през днешния ден, 27 май.

Със същата заповед краткотрайно се не разрешава влизането у нас на лица, идващи от Индия, Бангладеш, Непал, Мианмар, Бутан, Шри Ланка, Пакистан, Малдиви, Бразилия и страни и територии в Африка. Изключение са лицата, които са български жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на Република България и членовете на техните фамилии. Българските жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване в България и членовете на техните фамилии, идващи от тези места, се слагат под 10-дневна карантина. В заповедта са посочени страни и територии, които не попадат в обсега на възбраната за влизане у нас.

С други две заповеди министърът на опазването на здравето удължава краткотрайните противоепидемични ограничения, въведени в страната, до 31 юли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР