От 1 юли започва приемането на заявления за отпускане на

...
От 1 юли започва приемането на заявления за отпускане на
Коментари Харесай

Започва приемът на молби за отоплителни помощи

От 1 юли стартира приемането на заявки за разпределяне на целева помощ за отопление за идния зимен сезон 2021/2022 година Документите могат да се подават до 31 октомври в дирекциите „ Социално подкрепяне “ по сегашен адрес или в особено проведени за задачата приемни, оповестяват от Регионалната дирекция " Социално подкрепяне " в Пазарджик.

Изпращането им може да стане и посредством Системата за несъмнено електронно връчване, като заявките би трябвало да са подписани с личен идентификационен код на Националния застрахователен институт или с дипломиран електронен автограф, както и посредством лицензиран пощенски оператор, подсетиха от Регионална дирекция за обществено подкрепяне - Пазарджик.

Помощта за отопление се отпуска за интервала от 1 ноември 2021 година до 31 март 2022 година Размерът й се дефинира от министъра на труда и обществената политика.

С негова заповед ще се одобри и корекционен коефициент на пенсиите, с цел да не се допусне отпадане на пенсионери от този тип подкрепяне поради повишението на техните приходи.

Право на помощ за отопление имат хора и фамилии, чийто средномесечен приход за предходните 6 месеца, преди месеца на подаване на заявката, е по-нисък или еднакъв на самостоятелно избрана граница за достъп съгласно възрастта, фамилното състояние, здравословното положение, наличието/липсата на общуване и други установени условия.
За да получат помощ, безработните в трудоспособна възраст наложително би трябвало да са регистрирани в дирекциите " Бюро по труда " минимум 6 месеца преди подаване на заявлението-декларация и да не са отказвали предлаганата им работа или включване в образования.

Хората и фамилиите, които аплайват, би трябвало да дават отговор и на спомагателни условия - да не са регистрирани като еднолични търговци и да не са притежатели на капитала на комерсиално дружество; да нямат вземания, влогове, дялови участия и скъпи бумаги, чиято обща стойност за обособеното лице или за всеки един от членовете на фамилията да надвишава 500 лева, като се изключи боновете или акциите от всеобщата приватизация; да не имат движима и недвижима благосъстоятелност и/или идеални елементи от нея, която може да бъде източник на приходи, като се изключи движимостите, които служат за всекидневно ползване на лицето или фамилията и други

Заявление-декларация може да получите от Държавно стопанско предприятие или да го изтеглите от електронен адрес:.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР