От 1 януари 2023 година влизат в сила новите тарифи

...
От 1 януари 2023 година влизат в сила новите тарифи
Коментари Харесай

Нови билети и карти, ето колко ще струва пътуването в градския транспорт в София

От 1 януари 2023 година влизат в действие новите цени за пътешестване в градския превоз на София. 

Билет 30 плюс

разрешава прекачвания в границите на 30 минути след първата валидация. Струва 1,60 лева и може да се зареди в , или да се употребява с банкова карта (услугата PayAsYouGo). При прехвърляне наложително би трябвало да се валидира още веднъж във всяко последващо транспортно средство. Последната валидация би трябвало да е преди приключването на периода от 30 мин., по-късно пасажерът може умерено да си пътува до крайната дестинация. При осъществени пътувания с над 2 билета 30 плюс в границите на деня, заплатени с една и съща банкова карта, автоматизирано се агрегира дневна карта за всички линии на цена 4 лв..

Билет 60 плюс

разрешава прекачвания в границите на 60 минути след първата валидация. Струва 2,20 лева и може да се зареди в или. И при този билет при прехвърляне е наложително да се валидира още веднъж във всяко последващо транспортно средство. Последната валидация би трябвало да е преди приключването на периода от 60 мин., след които пасажерът още веднъж ще може умерено да си пътува до крайната дестинация.

Важно е да отбележим, че бжилетът 30 плюс и билетът 60 плюс не могат да се комбинират по едно и също време в една и съща карта. А билетът 60 плюс е нужен и за прилагане на превоз при поискване. Това значи, че в случай че ползвате безконтактно заплащане в този тип превоз ще бъдете таксувани с 2,20 лв..

Билет от лидера

Водачите ще продават билети на цена от 2,00 лв.. Те ще важат единствено за съответно транспортно средство и не дават право на прекачвания. 

Банкова карта

Валидацията на банкова карта ще става на сините устройства. След валидирането на повече от два пъти на билет 30 плюс, тя става дневна карта на цена от 4 лв. за цялата мрежа. В среднощ Вашата банка би трябвало да е подготвена с калкулацията на пътуванията.

24 часа с нас

От 01 януари 2023 година ще се предлага нов тип превозен документ - 24-часова карта. Тя разрешава безграничен брой пътувания с всички типове превоз (без зелен превоз при поискване) в границите на 24 часа. 

Срокът на картата за 24 часа стартира да тече от момента на покупката. Може да се вземе и за бъдеща дата, като тогава срокът ѝ стартира да тече от 00:00 ч. на определената дата и важи до 23:59 ч. на същата. Цената е 6 лв. и се зарежда в или в картата.

72 часа с нас

разрешава безграничен брой пътувания с всички типове превоз (без зелен превоз при поискване) в границите на 72 часа. Срокът ѝ стартира да тече от момента на покупката. И 72-часовата карта може да се закупи и за предстоящ интервал, като тогава срокът ѝ стартира да тече от 00:00 ч. на първия ден от определения интервал и важи до 23:59 ч. на третия ден от същия. Цената й е 15,00 лева и може да се зареди в и в хартиената ни карта.



Какви други транспортни документи влизат в действие можете да прочетете.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР