От 1 януари 2022 до 31 декември 2022 се забелязва

...
От 1 януари 2022 до 31 декември 2022 се забелязва
Коментари Харесай

Прокуратурата отчете 1006 производства, 950 осъдени и 4 оправдателни присъди за трафик

От 1 януари 2022 до 31 декември 2022 се вижда петкратно нарастване на противозаконната миграция по българо-турската граница спрямо 2021 година Забелязва се и нарастване на откритите мигранти навътре в страната - те са най-вече задгранични жители от Афганистан, Сирия и Мароко. Прокуратурата в никакъв случай не е серпантина с активността си и единствено за предходната година са формирани 1006 досъдебни производства.

Данните са от изказване на представителя на основния прокурор Сийка Милева, откакто през днешния ден се организира взаимна интервенцията на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на незаконната миграция. Милева даде обещание повече данни от днешната интервенция на следващия ден на взаимен брифинг на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

Внесените в съда обвинителни актове за предходната година са 523, като са били повдигнати обвинявания на 940 лица . Броят на наказаните лица за каналджийство - 950, като 4 индивида са получили оправдателни присъди за предходната година.
 Демерджиев се хвали с удар против сериозна група каналджии
Демерджиев се хвали с удар против сериозна група каналджии

Според министъра това е пътят за решение на проблемите с незаконната миграция

След дейната битка на държавното обвиняване против незаконната миграция прокурор Милева се надява България в най-скоро време да стане член на Шенген. В битката с запазване на българската граница и националната ни сигурност починали четирима български служители на реда, подсети Милева. Тя добави, че прокуратурата е очевидец по какъв начин правоохранителните органи и държавното обвиняване стартират да приказват на един език и има положително взаимоотношение сред тях.

Иначе във връзка с следващата акция на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи против незаконната миграция, Милева изясни, че по предписание на основния прокурор след извършени национални заседания чиновници на ГДБОП, ГДНП, Гранична полиция, Столична дирекция на вътрешните работи, Жандармерията и ДАНС се правят претърсвания и изземвания на адреси и коли на хора, които има данни, че са свързани с каналджийска активност.

Обект на следствие са огромни канали за трафик на хора от Турция, през България, Сърбия, Румъния и оттова за Западна Европа. Проверяват се хора, които има данни, че са организирали транспорта на мигрантите от точка А до точка Б. Проверяват се и хора, за които има данни, че са настанявали мигрантите в разнообразни пространства. До края на деня ще бъдат систематизирани хората, които са арестувани, по отношение на какъв брой лица ще бъдат привлечени като обвинени и какви ограничения за неотклонение ще се наложат.
 При спецакция разрушиха канали за трафик на мигранти през България Обновена
При спецакция разрушиха канали за трафик на мигранти през България

Има задържани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР