От 1 януари 2018 година ще заплатите на военните ще

...
От 1 януари 2018 година ще заплатите на военните ще
Коментари Харесай

Увеличават заплатите на военнослужещите на терен от 2018 г.

От 1 януари 2018 година ще заплатите на военните ще бъдат увеличени. Повече ще получат военнослужещите, които работят на терен - бойци, сержанти, младши офицерски състав и служещите в бойните поделения. Това сподели през днешния ден във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов.

 © Българска телеграфна агенция
Министър Каракачанов участва на военната клетва на курсантите от Випуск 2022 за Военноморските сили и Випуск 2023 за Военномедицинска академия - София. За първи път през тази година се провежда образование по специалността „ Военен доктор “.

Красимир Каракачанов даде обещание, че при пазаруването на новите изтребители няма да има подмолни игри и покупко-продажбите ще бъдат изцяло транспарантни.
Красимир Каракачанов, министър на защитата: Този път при закупуването на тези самолети няма да има игричките и тарикатлъците при закупуването на предходните, тъй като това, което се е случи, е срам. При предходното закупуване на бойна техника вземете цените, сравнете ги с изходните цени на компаниите, от които сме ги купили, и ще видите, че се оказва, че по наше предпочитание са завишавани цените десетки милиони евро. Подобен срам не би трябвало да се разрешава. Този път нещата ще бъдат ясни първо при ремонта на МиГ-овете и Су-25, съществуващата техника - непосредствено при директно договаряне, без медиатори. Второ - безусловно ясно и транспарантно, без да се бърза и без да има секрети за обществото, когато стартираме да преговаряме с тези компании, от които ще купуваме новите изтребители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР