От 1 септември известният хирург и общински съветник в Пловдив

...
От 1 септември известният хирург и общински съветник в Пловдив
Коментари Харесай

ВРЪТКИ: Лекар общински съветник от БСП стана доцент в МИ на МВР, управляван от… баща му

От 1 септември известният хирург и общински консултант в Пловдив доктор Атанас Баташки към този момент е доцент. Няма неприятно, сръчен доктор е, а и към този момент закръгли 40, тъй че му е време, разясняват в гилдията.

Интересно е обаче образователното заведение, което е дало академичната степен на Баташки. И това е Медицинският институт на Министерство на вътрешните работи, ръководен от татко му Илия Баташки. Още по-любопитно е, че ръководител на Научния съвет към института още веднъж е Илия Баташки.

Иначе доцентурата на Атанас Баташки е приета по всички правила – след извършен конкурс и избор по Закона за развиване на университетския състав в Република България, написа „ Марица “.

България всички сме родственици до шесто коляно и няма нищо чудно, че бащата е одобрил доцентурата на сина си. При фамилия Баташки обаче, която минава за една от най-влиятелни лекарски Династии в Пловдив, нещата се случват с натрапчива повторяемост.

Така 25-годишният по това време Атанас Баташки стартира работа като помощник в катедрата по хирургия на Медицинския университет в Пловдив през 2007 година, когато татко му ръководи Университетската болница „ Св. Георги “. През 2010 година синът към този момент е помощник, а в този момент е основен помощник в катедра „ Специална хирургия ” на МУ-Пловдив.

В този ред на мисли и по отношение на готвените промени в Закона за висшето обучение, от които се чака да спрат номадството в научните среди и размяната на доценти и професори сред другите университети, не е ясно къде ще работи повече доцент доктор Атанас Баташки – в МУ-Пловдив, в УМБАЛ „ Св. Георги “ или в МИ на Министерство на вътрешните работи. И по кое време ще му остава да разсъждава върху дневния ред на съвещанията на Общинския съвет в Пловдив, където той е консултант от Българска социалистическа партия.

Но както се споделяше в един остарял анекдот, който щеше да е настоящ и през днешния ден в България, в случай че не бяха досадните събития от 1989 година „ 75 години социалистическа гражданска война – 75 години социалистически батак “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР