От 1 ноември в цялата страна започва акция „Зима“. От

...
От 1 ноември в цялата страна започва акция „Зима“. От
Коментари Харесай

Започва акция Зима в цялата страна

От 1 ноември в цялата страна стартира акция „ Зима “. От Столична дирекция на вътрешните работи са безапелационни, че тази година няма да има толеранс за неизправни МПС-та , съобщи Българска национална телевизия.

Главен контрольор Росен Рапчев изясни, че акцията ще бъде извършена на три стадия - първият за сигурност на пътни транспортни средства като колела, такива с животинска двигателна сила, както и ограничения за сигурност на водачите.

Вторият стадий ще е за пешеходците, като доста сериозна уязвима група, а третият за безвредно шофиране през зимата, техническа редовност на колите, както и държание на водачите по отношение на пешеходци.

След 15 ноември от Пътна полиция ще глобяват с 50 лева водачите, чиито гуми на транспортни средства са под 4 мм. Толкова е и цената на санкцията за неизправни фарове и габарити. За неизправни спирачни системи обаче глобите могат да доближат до 500 лева

От полицията оповестиха още, че тази година са заделени 60 млн. лева за зимно разчистване, а компаниите към момента набират нужните инертни материали.

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ възнамеряват до края на ноември да спрат главните поправки по автомагистралите. Проблем на този стадий има на Автомагистрала „ Хемус “ с едната тръба на тунел „ Витиня “ и има възможност ремонтът да продължи и през сегашния месец.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР