От 1 май България ще открие летния туристическия сезон при

...
От 1 май България ще открие летния туристическия сезон при
Коментари Харесай

Старт на летния туристически сезон на 1 май: Ето какви ще са правилата

От 1 май България ще открие летния туристическия сезон при съответно написани правила и ограничения в местата за настаняване и хранене. Те са съобразени с противоепидемичните ограничения по заповедите на здравния министър, осведомят от Министерството на туризма.

Мерките би трябвало да се съблюдават при всички типове туризъм. Те целят обезпечаване на оптималната отбрана на здравето на туристите през летния сезон, както и основаването на процедури, които би трябвало да се съблюдават при подозрение за посетител с ковид.

Мерки в местата за настаняване и в заведенията за хранене и развлечения, прилежащи към тях или независими
Всички лица, когато се намират в закрити публични места, са длъжни да имат сложена защитна маска на лицето;При идване на гостите би трябвало да не се сместват входящ и произлязъл поток и да не се позволява скупчване на туристи в една зона. Нужно е да се съблюдава и условието за физическа отдалеченост от 1,5 м;На видно място, пред входа на обекта и на рецепция, би трябвало да се слагат осведомителни табели за оптималния брой посетители, които могат по едно и също време да отседнат в дадена част от обекта, хигиена на ръцете, както и за съблюдаване на физическа отдалеченост минимум от 1,5 м;Препоръчва се да не се позволява повече от един посетител на 3 кв.м според от квадратурата на приемната зона и рецепция, като се изключи членовете на едно семейство.
Процедури при положение на подозрение за коронавирусна зараза при посетител
Той би трябвало да бъде изолиран в авансово готова стая. Обектът не се карантинира;Спазват се съответните разпоредби на министъра на опазването на здравето и рекомендациите на съответната районна здравна ревизия, която може да вкара спомагателни ограничавания и забрани според от епидемиологичната обстановка в обекта;Конкретните стъпки, които следователно би трябвало да следва хотелиерът, наложително ще се уточняват на място от здравните управляващи, съгласно самостоятелния проблем.
Предприемат се следните дейности
Гостът да се достави със защитна маска;Трябва да се отдели от останалите туристи и да се обезпечи опция да бъде прегледан от доктор в авансово обособена стая;Трябва да се дефинира едно лице, а не разнообразни чиновници, който при нужда да се грижи за госта до идването на здравно лице;Определеното лице следва да приложи общоприети защитни ограничения, включващи хигиена на ръцете и приложимост на персонални защитни средства;Стриктно да се съблюдават инструкциите и рекомендациите на лекаря в обекта или на здравните служащи на лечебното заведение;Семейните хотели и къщите за посетители нямат обвързване да имат подписан контракт за обслужване с лечебно заведение. Те прецизно съблюдават инструкциите на Центъра за незабавна здравна помощ във връзка с болния и рекомендациите на здравните инспектори на РЗИ във връзка с контактните и противоепидемичните мерки;След изолиране/транспортиране на госта се прави стерилизация на местата, в които той е обитавал.
Мерки при трансфер на туристи и при проведени туристически пакети с автобусен транспорт
Редът се дефинира от съответния транспортьор при съблюдаване на противоепидемичните мерки;Трансферът на туристите, при опция, се реализира с отворени прозорци за проветряване на въздуха в тях;В транспортното средство се слагат стикери за съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Мерки при прилагане на охраняемите морски плажове

- Спазване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 м сред обособените плажуващи;

- Поставяне на видно място на осведомителни табели за задължението за съблюдаване на физическа отдалеченост и за осъществяване на хигиена:
На всеки 20 кв.м се позволява разполагането на две лица или до броя на членовете на едно семейство;Един чадър е възможно да се употребява до двама души или до броя на членовете на едно семейство.
- Да се слагат осведомителни табели с всички защитни ограничения и забрани на подобаващи места на български и минимум на един непознат език.

- Спазване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 м сред обособените плажуващи;

- Поставяне на видно място на осведомителни табели за задължението за съблюдаване на физическа отдалеченост и за осъществяване на хигиена:
На всеки 20 кв.м се позволява слагане на един чадър, т.е. през най-малко 8 м;Един чадър е възможно да се употребява до двама души или до броя на членовете на едно семейство;
- Да се обезпечи опция за картово заплащане посредством терминално устройство ПОС или онлайн заплащане;

- Предоставените против възнаграждение плажни такъми да разрешават влажно разчистване и дезинфекция;

- Обслужващите лица да бъдат обезпечени с дезинфектант за ръце, когато обслужват непосредствено клиенти.

Принадлежности и уреди за водни спортове, спорт и игра
Създаване на организация за физическа дистанция;Да се обезпечи опция за картово заплащане посредством терминално устройство ПОС или онлайн заплащане;Повърхностите и оборудванията, които влизат в контакт с кожата и лигавиците, да се почистват и дезинфекцират след всяко ползване;Обслужващите лицата да бъдат обезпечени с дезинфектант за ръце, когато обслужват непосредствено клиенти.
Тоалетни, душове и съблекални
В тоалетните наложително да има препарат за измиване и дезинфектант за ръце;Да се заобикаля скупчване на хора и да се съблюдава отдалеченост от 1,5 м;Провеждане на стерилизация с нараснала кратност на подове и повърхности в санитарните възли, на душове и на съблекалните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР