От 1 до 3 юли ТК Авеню, гр. Бургас ще

...
От 1 до 3 юли ТК Авеню, гр. Бургас ще
Коментари Харесай

Бургас ще бъде домакин на турнир от Европейската отборна лятна купа

От 1 до 3 юли Търговска колегия " Авеню ", гр. Бургас ще бъде хазаин на мачове от Европейската отборна лятна купа за момчета до 14-годишна възраст. В конкуренцията ще вземат участие общо 10 тима, а първите два отбора в крайното класиране ще се класират за финалите на шампионата. Освен България в Бургас ще се състезават още тимовете на Андора, Азербайджан, Хърватия, Латвия, Молдова, Черна гора, Румъния, Русия и Швеция.

Българският народен отбор ще бъде избран след края на Държавното състезание до 14 години от 10 до 17 юни на Търговска колегия " 15:40 ", гр. София.

За момента най-предно класираните българи в ранглистата на Тенис Европа до 14 години са: номер 17 Динко Динев, номер 25 Светлин Керемедчиев, номер 68 Драгомир Драганов, номер 115 Адриано Дженев и номер 167 Янаки Милев.

Надпреварата ще бъде проведена от община " Бургас " и Търговска колегия " Авеню " взаимно с БФТенис.

" Бургас ще бъде хазаин за първи път на шампионат от подобен сан и това е огромно самопризнание и отговорност за нас. От клуба ще създадем безусловно всичко допустимо да организираме едно съвършено събитие. Това е още една крачка по пътя ни на развиване като един добър тенис клуб. През тази година Търговска колегия " Авеню " беше хазаин на две държавни шампионати и това е идната крачка, която поема клуба към интернационалните шампионати и европейските шампионати ", съобщи Антон Марков, шеф на Търговска колегия " Авеню ".

" Горди сме, че получаваме правото да сме домакини на шампионат от подобен огромен конгрес ", съобщи Пресиян Коев, състезателен шеф на БФТ.

“Разполагаме с положителни състезатели в тази възрастова група и се надяваме на класиране за финалите на Европейската отборна лятна купа. Традиционно община " Бургас " подкрепя спорта в града и сме радостни, че още веднъж ще работим
дружно ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР