От 1 декември Синята зона за платено паркиране в София

...
От 1 декември Синята зона за платено паркиране в София
Коментари Харесай

Разширяват синята зона в София с още 7000 места

От 1 декември " Синята зона " за платено паркиране в София се уголемява със 7000 места. Така общият брой платени места за паркиране в нея става 12 000. Те обгръщат граничната " зелена зона " в регионите " Оборище ", " Средец ", дребна част от " Триадица " и " Възраждане ".  До 5 се лимитират местата " длъжностен абонамент "  за един административен адрес. Въвежда се удължен режим на " Служебен абонамент ", който ще е валиден в часовия диапазон от 19:30 ч. до 23:30 ч. и уголемен режим " Служебен абонамент ", валиден в събота и неделя в часовия диапазон от 08:30 ч. до 19:30 часа. Отпада безплатното паркиране за държавни и общински коли. 

Това е записано в доклад за изменение и допълнение на Наредбата за организация на придвижването на територията на Столична община, който Столичният общински съвет /СОС/ одобри на днешното си онлайн съвещание. Докладът бе признат с 34 гласа " за ", четири - " срещу " и 19 - " въздържали се ". Промените влизат в действие от 1 декември тази година. 

Очаква се гласуваните промени да допринесат за увеличение броя на употребените паркоместа за почасово платено паркиране и локално платено паркиране за жителите. Уеднаквяването на изискванията за прилагане и ограничаването на броя им ще ги редуцира с към 430 броя. Това значи, че паркоместата в режим " Служебен абонамент " ще намалеят с към 29%, се показва в отчета. Промените в наредбата включват разширение на " зелена зона " в кв. " Зона Б-19 ", регион " Възраждане " и разширение на " синя зона " за сметка на обсега на зелена зона.

Промяната от " зелена " на " синя зона " няма да се отрази на към този момент заплатените винетни стикери за платено паркиране на живеещите в тези региони, се показва в отчета.

Увеличава се работното време на синя зона от понеделник до събота от 08.30 ч. до 20.00 часа. Въвежда се правилник за разкриване на паркоместа за товаро-разтоварни действия в зоните за почасово платено паркиране и в зоните с въведен стеснен достъп на МПС и ред и условия за използването им от живущи и икономически субекти.

В зоните с въведен стеснен достъп на МПС /пешеходни зони/ ще има места, които да се употребяват до 30 минути при съществуване на публикуван пропуск и възнаграждение на цената за паркиране /50 ст. или 1 лева./ от юридическите или физическите лица при всяко зареждане на стопанския обект, а от живущите при съществуване на публикуван пропуск - гратис до 30 минути, два пъти на ден. Местата за товаро-разтоварни действия в зоните за почасово платено паркиране ще бъдат непокътнати за осъществяване на тези действия в границите на работното време на съответната зона. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР