От 1 декември Фейсбук“ премахва част от информацията в профилите

...
От 1 декември Фейсбук“ премахва част от информацията в профилите
Коментари Харесай

Facebook се променя от 1 декември

От 1 декември „ Facebook “ отстранява част от информацията в профилите на потребителите. Там към този момент няма да се указват данни като адрес, религиозни и политически възгледи и други. Промените бяха видяни за първи път от Мат Навара в „ Туитър “, който показа екранна фотография на известието, което се изпраща на потребителите на „ Facebook “, които са показали тези данни в своите профили.

„ Като част от нашите старания да създадем „ Facebook “ по-лесен за навигиране и потребление, ние отстраняваме няколко полета в профила: Интересувам се (от мъже или дами – б.р.), Религиозни възгледи, Политически възгледи и Адрес “, съобщи представител на обществената мрежа в изказване, споделено с TechCrunch.

Не излиза наяве обаче дали ще остане опцията за избор всред 57 пола (не е налична във всички държави), от които да се избере при основаване на нов профил.

„ Изпращаме вести до хората, които са попълнили тези полета, като ги уведомяваме, че тези полета ще бъдат отстранени. Тази смяна не визира способността на никого да споделя тази информация за себе си другаде във „ Facebook “.

По-рано този месец „ Мета “ освободи 11 000 чиновници си, което съставлява 13% от общата работна мощ на компанията. Скоро по-късно ръководещият шеф на „ Мета “ също напусна компанията след четиригодишен престой, с цел да се причисли към Snap Inc.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР