От 1 август 2023 г. минималният осигурителен доход за самоосигуряващите

...
От 1 август 2023 г. минималният осигурителен доход за самоосигуряващите
Коментари Харесай

Вдигат минималния осигурителен доход за самоосигуряващите се лица

От 1 август 2023 година минималният застрахователен приход за самоосигуряващите се лица, земеделските стопани и тютюнопроизводителите се усилва от 710 лева на 780 лева Максималният застрахователен приход за всички обезпечени лица се резервира на 3 400 лева Запазват се и минималният и оптимален дневен размер на компенсацията за безработица. Без смяна остават размерите на всички осигурителни вноски и съотношенията при изплащането им сред осигурителите и обезпечените лица.

Размерът на компенсацията за развъждане на дете до 2-годишна възраст и за развъждане на дете до 8-годишна възраст на бащата (осиновителя) се усилва от 710 лева на 780 лева, считано от 1 януари 2023 година

Предвижда се разноските по програмата за профилактика и рехабилитация да се усилят с 3,2 млн. лева, което ще разреши на 5000 работещи в допълнение да се възползват от нея.

С решението на държавното управление, с което е утвърден този законопроект, се отдръпва импортираният през м. април 2023 година в Народното събрание законопроект.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР