От 1 април влиза в сила европейски регламент, който ще

...
От 1 април влиза в сила европейски регламент, който ще
Коментари Харесай

От април ползваме свободно абонаментите си за онлайн услуги, докато пътуваме в ЕС

От 1 април влиза в действие европейски правилник, който ще ни разреши да употребяваме абонаментите си, закупени вкъщи, за онлайн услуги като спортни излъчвания, филми, електронни книги, музика до момента в който пътуваме в други страни от Европейски Съюз. Като докладчик по Регламента от групата на ЕНП в Комисията по вътрешен пазар, работих за отпадането на още една преграда в цифрова Европа. “ Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на особено събитие в Европейския парламент, отдадено на влизането в действие на регламента за преносимост на онлайн наличие.

В наличието на зам.- ръководителя на Европейска комисия за Единия Цифров Пазар Андрус Ансип, българският евродепутат добави, че регламентът е следващ образец за проблем, който може да се реши най-добре на европейско равнище и който носи директни изгоди за жителите. „ Европа не може да е лек за всичките ни проблеми, тъй като някои от тях се вземат решение на локално или национално равнище. Но има доста браншове, в които има изгода да вършим политики на европейско равнище, и дигитализацията е един от тях. “

Понастоящем достъпът до онлайн услуги като Amazon, Spotify, Netflix, HBO и други, постоянно бива преустановяван при пътешестване в границите на Европейски Съюз поради геоблокиране и предотвратяване на авторските права. „ При състояние, че хората и стоките се движат свободно в Европа, не е разумно закупени от тях легално услуги да не могат. Погрижили сме се авторските права на основателите да бъдат предпазени. “ добави Майдел.

Регламентът за трансграничната преносимост на услугите за онлайн наличие е част от Стратегията за обединен дигитален пазар на Европейската комисия, която има за цел да отстрани бариерите пред разпространяването на цифрови услуги в Европейски Съюз, да насърчи нововъведенията в цифровия бранш, да улесни дребния и междинен бизнес и да сътвори удобна среда за развиване на започващи компании в Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР