От 1 април в Русия увеличават с два процента пенсиите

...
От 1 април в Русия увеличават с два процента пенсиите
Коментари Харесай

Oт днес увеличават социалните пенсии в Русия

От 1 април в Русия усилват с два % пенсиите за специфични заслуги и обществените пенсии., съобщи ''Риа Новости''.

Плащанията са приведени в сходство с нарастването на дневния най-малко за пенсионер през 2018 година (8483 рубли, което се равнява на 228.13 лева.).Промяната ще засегне съвсем четири милиона руснаци, от които 3,2 милиона са получатели на обществени пенсии.Средният размер на обществените помощи след нарастването ще бъде 9266 рубли (249.18 лева.)

Освен това по едно и също време с индексирането на обществените пенсии се усилват пенсиите на някои категории жители:

-военнослужещи, които са служили на военна работа и членове на техните семейства;

-участници в Великата отечествена война;

-граждани, наранени от радиация или породени от индивида бедствия, и членовете на техните семейства;

-граждани от чиновниците на структурата на полетните проби и някои други.

"Средната обществена пенсия за деца с увреждания и хора с увреждания от първата група ще бъде надлежно 13 674 рубли и 13 812 рубли (371.43 лева.). Средният размер на пенсиите за хора с увреждания, породени от случай, ще се усили до 31 300 рубли (841.72 лева.), пенсиите на участниците във Втората международна война, които получават две пенсии, до 37,4 хиляди рубли (1005.76 лева.), "- изясни съветският пенсионен фонд.

От 1 януари застрахователните заплащания на неработещите пенсионери са нарастнали със 7.05%, което е по-високо от инфлацията за 2018 година. Фиксираната пенсия след индексиране е 5334.2 рубли на месец, а цената на пенсионния резултат нараства до 87.24 рубли.

В резултат на индексацията пенсионното обезпечаване за неработещите пенсионери на напреднала възраст се е нараснало приблизително в Русия с хиляда рубли, а междинната годишна сума е 15,4 хиляди рубли.

От 1 февруари, месечните парични заплащания за федералните получатели на компенсации и набор от обществени услуги също бяха индексирани с 4.3%. След индексирането паричният еквивалент на набора се повиши до 1 121,42 рубли на месец.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР