От 1 април и трите гробищни парка в Плевен ще

...
От 1 април и трите гробищни парка в Плевен ще
Коментари Харесай

Денонощна въоръжена охрана ще пази гробищата в Плевен

От 1 април и трите гробищни парка в Плевен ще имат денонощна въоръжена защита. За два от тях – до Стадиона и в местността „ Чаира “, публичната поръчка е извоювана от „ Петромакс секюрити груп” ООД - Плевен, а за Горноплевенските гробища – от софийската „ Груп-7” ЕООД. Охранителите ще работят на две смени и във всяка от промените би трябвало да вършат най-малко по шест вътрешни обхода на обектите, оповестиха от общинската администрация.
Договорите са едногодишни. За защитата на гробищата до Стадиона и на „ Чаира “ те са на стойност по 34 123,20 лева без Данък добавена стойност всеки, а за Горноплевенските - 34 164 лева също без Данък добавена стойност.
„ С тази мярка Община Плевен цели да предотврати вандалски прояви, обири на монументи, надгробни аксесоари и растителност, да се ограничи достъпът на каруци, скитници и просещи. Денонощната защита е по-скъпа, само че концепцията ни е хората, отишли да почетат паметта на околните си, да не бъдат обезпокоявани”, изясни кметът Георг Спартански.
Той заяви, че се приготвя търг за разполагане на павилиони за продажба на църковни атрибути – свещи и други, с цел да не се дава опция на спекуланти да правят нерегламентирана активност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР