Освободеният, а след това възстановен на поста председател на Сметната

...
Освободеният, а след това възстановен на поста председател на Сметната
Коментари Харесай

Не допуснаха освободения и после върнат на поста шеф в сградата на Сметната палата

Освободеният, а по-късно възобновен на поста ръководител на Сметната палата Цветан Цветков, не беше позволен в постройката на одитната институция. Той бе спрян от защитата поради заповед, съгласно която краткотрайно достъпът на външни лица до постройката е неразрешен. Цветков дефинира протичащото се като опит хората да не видят какво се е случвало там през последните шест месеца.

Цветан Цветков беше освободен през януари тази година с гласовете на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Български напредък ” в 48-ия парламент с аргумента, че мандатът му е изминал преди години. Депутатите дефинираха изпълняващ длъжността до избора на нов ръководител да е неговата заместничка Горица Грънчарова-Кожарева.

Преди дни обаче Конституционният съд реши, че уволнението му е нелегално. Според Цветан Цветков решенията на Конституционния съд не могат да бъдат променяни. По думите му протичащото е доста притеснително и се вижда, че Сметната палата стартира да работи като една подвластна политическа институция.

Цветан Цветков уточни, че след 10 дни дружно с други отстранени негови сътрудници ще дадат конференция, на която ще създадат доклад за работата си през последните осем години и ще разкрият забавни обстоятелства за протичащото се в институцията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР