Освен това делото разкрива, че Бъз Олдрин, който вече е

...
Освен това делото разкрива, че Бъз Олдрин, който вече е
Коментари Харесай

Бъз Олдрин съди децата си, мениджърката си и основаните от него компании

Освен това делото разкрива, че Бъз Олдрин, който към този момент е бил женен три пъти, желае да се дами за четвърти път. Бившият астронавт упреква останалите членове на фамилията си в тормоз във връзка с сантименталния му живот. От друга страна синовете и щерка му настояват, че към този момент е станал остарял и изкуфял, с деменция и Алцхаймер.

Бъз Олдрин, който е на 88 години, в действителност е станал прекомерно деен напоследък. Той постоянно се появява в Белия дом, член е и на Националния галактически съвет на американския вицепрезидент Майк Пенс. Запознати със обстановката споделят, че не се показва добре обществено и не слуша, когато другите му приказват нещо.

На процедура още предходната година на страниците на Спейс Ревю [2] се появи публикация, която обсъждаше общественото му държание на галактически конференции. Той постоянно е канен на галактически конференции поради името си, само че просрочва даденото му време, “изяжда ” от почивките и от времето на други представители. При това е извънредно несъобразителен и не обръща внимание на забележките.

Бъз постоянно е бил деен в обществените мрежи – или най-малко индивидът, който дава отговор за акаунта му в Туитър [3]. През последните няколко седмици обаче акаунтът ненадейно замлъкна. И внезапно, на 18-ти юни, се засилва още веднъж, обявявайки, че мениджърката Кристина Корп към този момент не го съставлява. Оттогава насам акаунтът на Бъз непрестанно бълва информация в жанр, който въобще не е характерен за астронавта. 

Не ще и дума – тъжно е това, което се случва към Бъз. При това не е казус в историята на авиацията и космонавтиката. През 2006-та година Чък Йегър, първият водач, минал звуковата преграда, заведе дело против четирите си деца за корист с финансите му. Подобни случки като предписание в никакъв случай не приключват добре, без значение от изхода на правосъдното дело. Да, изцяло е допустимо децата на Бъз да са вземали своеволно решения за ръководството на парцелите му, като са разпространявали клюки, че е към този момент прекомерно остарял и изкуфял. От друга страна противоположното също може да е изцяло правилно – случва се, когато човек остарее, да развие неприятни качества около деменцията си, да стане параноичен, а неговите най-близки хора да се пробват да работят в неговия най-хубав интерес.

А за всички нас е хубаво да се замислим какво в действителност изискуем на остарелите си герои, които са постигнали доста неща в предишното. Относно Бъз Олдрин можем да кажем, че има велики достижения в не чак толкоз далечното минало – през декември 2016 година той се трансформира в най-възрастния човек, посетил Южния полюс, а приключението за малко щеше да го убие. Това демонстрира, че Бъз Олдрин несъмнено е авантюрист и самоуверен човек, само че също толкоз несъмнено е и тежък темперамент. Трябва ли да му прощаваме слабостите на характера? Оставям въпроса отворен и дано всеки самичък да си отговори на него, само че въпреки всичко бих напомнил следното – никой не е задължен на никого за нищо. 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР