Освен портретите на великите държавници от миналото, доларовите банкноти съдържат

...
Освен портретите на великите държавници от миналото, доларовите банкноти съдържат
Коментари Харесай

Какви тайни крие банкнотата от един долар

Освен портретите на великите държавници от предишното, доларовите банкноти съдържат скрити знаци и значими пророчества. Някои специалисти настояват, че те са криптирани върху банкнотите. Малцина си задават въпроса: какво значи пирамидата, всевиждащото око, надписът на латински MDCCLXXVI, а на върха – Annuit Coeptis, изобразени върху парите от един $. Тези знаци и надписи се считат за тайните знаци на масоните. Има няколко пояснения за тях и местоположението им, измежду които и доста окултни, написа Труд.

Много модерни откриватели се интересуват повече от окултното значение на знаците, открити върху американската валута. Някои настояват, че банкнотата е обгърната в мистичност и съдържа секрети знаци, в това число масонски знаци. Смята се, че съставлява първокласен модел на обществото, за което приказва добре познатият знак на Древен Египет – пирамидата. Окото над него приказва за провидение, което масоните в миналото са почитали. Той символизира Всевиждащото око, което се загатва даже в Библията.

Масоните

13-те реда тухли, съгласно тази версия, не са американски щати, а разнообразни нации и техните валути, които се управляват от елитна върхушка. Това се потвърждава от надписа върху банкнотата Annuit Coeptis (в един от преводите – „ блажен от Всемогъщия “, т.е. правото на определените да ръководят останалите съгласно заповедите на Бог). Пирамидата се пояснява и като метод за откриване на познания измежду масоните, където всяко равнище обезпечава своя лична степен на откриване на тайните на света.

Най-голям интерес съставлява дребна, едвам забележима сова в ъгъла на банкнотата. Някой го одобряват за паяк, а други – за череп. Тя е обвързвана с загадка организация, в която членуват мощните (Роналд Рейгън, Ричард Никсън, Бил Клинтън) и на която тя е знак. Има и елементарна версия по какъв начин бухалът се е появил на банкнотата. Най-вероятно масоните са възприели знаците на античните египтяни за лична приложимост. Това се потвърждава от обстоятелството, че пирамидата и окото са съществували доста преди масонската ложа.

Илюминатите

Някои имат вяра, че в случай че се вгледаме деликатно, върху еднодоларовите банкноти можем да намерим криптирани скрити знаци на едно скрито общество, което съгласно тях управлява целия свят. Членовете на тази общественост се назовават илюминати.

Твърди се, че те се стремят да преобладават над всички и да открият свои лични правила и порядки. Тези хора са толкоз уверени в своята мощ и неограничена власт, че даже се осмеляват да обозначат американската валута със свои знаци и знаци.

Робърт Хауърд твърди, че в случай че погледнем банкнотата от един $, можем да забележим звезда над главата на орела. Някои считат, че това не е нищо повече от пентаграма, образуваща хексаграма. Някои го назовават Печатът на Соломон. Не бива обаче да забравяме и теоретиците на конспирацията. Те виждат в този знак връзка със самия демон. Хексаграмата е знак, който се употребява за показване на фигурата на Антихриста. Защо този знак се счита за знак на дявола? Всичко е доста просто: такава звезда се състои от 6 точки, 6 ъгъла и 6 линии и дружно те дават цифрата 666, същото, се счита за число на дявола.

Числото 13

Забележително е, че цифрата 13 се появява цели 13 пъти на банкнотата от един $. Ето къде може да се наблюдава прословутата дяволска композиция: – 13 палмови листа, ситуирани в главата на орел; – 13 плодчета маслини, ситуирани в палмова клонка; – 13 стрели в крайници на орел; – 13 линии на знамето на гърдите на птицата; – 13 звезди над главата на същия орел; – пирамида с 13 стъпала; -13 букви в думи, ситуирани над пирамидата; – 13 букви в думи, ситуирани над орела; – 13 мъниста, сложени отдясно и отляво на „ печата “ (2 пъти по 13). Възниква въпросът къде са останалите 3 случая на цифрата 13? Те също са там, единствено добре замаскирани. Обърнете внимание на щита на орела: върху него са проследени 12 едвам забележими хоризонтални линии, само че малко по-високо има място за още една изчезнала 13-та линия.

Ако се вгледате деликатно, можете да видите и огромна писмен знак N в центъра на банкнотата, която е тринадесетата писмен знак от древногръцката писменост. И най-после, обърнете внимание на двойната пирамида, която има 13 върха (8 в долната част и 5 в пирамидата с форма на око на върха). Според някои хора цифрата 13 се среща съвсем на всички места по $ и също е тип знак. Освен това се счита, че тайното общество се образува от членове на 13 фамилии, чиито потомци са измежду най-богатите хора в света.

Дългата ръка на Русия

Модерният дизайн на американските банкноти отплава през океана не от къде да е, а от Русия! По-точно неговият създател, „ надарен художник и теософ Сергей Макроновски, емигрира от Русия “. Някои споделят, че семейството му не е Макроновски, а сякаш става дума за самия Николай Рьорих – популярен актьор и нравствен преподавател. Въпреки че не може да се откри удостоверение на тази невероятна версия.

Фактът, че съветският художник и гуру прекарва дълго време в Америка и се сприятелява там с бъдещия вицепрезидент (и масон) Хенри Уолъс, е неопровергаем факт. И името на Макроновски постоянно се загатва по отношение на дизайна на банкнотата от един $ в достоверни източници. Така че американците в действителност наподобява дължат масонската символика на тяхното „ зелено “ на руснака. Но руснакът Рьорих ли е? Нека си остане загадка – както би трябвало да бъде всичко, обвързвано с тайните общества.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР