Освен Плана за първите 100 дни от управлението, работим и

...
Освен Плана за първите 100 дни от управлението, работим и
Коментари Харесай

Иван Ченчев, БСП: Вървим абсолютно последователно по нашите цели, защото те са целите и на България

Освен Плана за първите 100 дни от ръководството, работим и за Бюджет 2022 година

„ Имаме възприятието за дежавю, знаете тази година какво се случи. При изискванията, пред които сме сложени, акцията би трябвало да бъде правилна. Надяваме се да бъдат избегнати компроматите и черния ПР. Ние ще се стремим да достигнем до оптимален брой гласоподаватели, с цел да можем да подсигуряваме един добър резултат. " Това съобщи Иван Ченчев, лидер на листата на Българска социалистическа партия в София - област, на старта на предизборната акция в ефира на радио " Фокус ". По думите му поради коронавирус пандемията акцията ще се организира при мощно лимитирани условия, само че левицата познава своите членове и симпатизанти, и ще откри метод да стигне до тях.

Във връзка със срещите, които Българска социалистическа партия организира с браншови организации, синдикати и работодателски организации, социалистът разяснява: „ На тези срещи слагаме акцент върху инфлацията, върху токовите цени, помощта, която страната би трябвало да окаже на стопанската система и фамилиите. Това е целеустремено, постоянно е било нашият метод ", изясни той като добави, че огромна част от рекомендациите, които получават на тези срещи, са залегнали в програмата на левицата.

Ченчев изясни, че от Българска социалистическа партия събират опит и от това, което се прави в други европейски страни и уточни: „ Първата стъпка е да се понижи Данък добавена стойност на енергоносителите, това се направи в Испания, което докара до понижаване с 30% на крайната цена. Предлагаме също и на храните от дребната потребителска кошница да бъде понижено Данък добавена стойност на 9%. На трето място стоят облагите, които са насъбрани сега от производителите и търговците на сила - да се съберат в един специфичен „ енергиен " фонд, тъй че да се употребяват за подкрепяне на бизнеса и семействата. " Друга мярка за семействата, която левицата предлага и каквато е приложена в Гърция, е да се подсигуряват 200 киловатчаса електрическа енергия от страната. Социалистът добави, че Българска социалистическа партия постоянно е упорствала за отбрана на българското произвеждане, изключително в хранителния отрасъл.

Според Иван Ченчев българските жители правят оценка дейностите на левицата и разясни: „ Ние бяхме най-диалогични, бяхме гласа на разсъдъка изключително в 45-тия и 46-тия парламент. " Той изрази терзание, че ще има прекомерно малко време, в което ще би трябвало да се одобри Бюджет 2022 година, по тази причина от Българска социалистическа партия, с изключение на Плана за първите 100 дни, работят и в тази посока. В тази връзка социалистът прикани останалите партии да бъдат диалогични, градивни и готови по тези въпроси, с цел да не се губи време.

От поръчките на останалите партии Иван Ченчев уточни, че вижда схващане на спешната обстановка и ще се стартира градивен спор, който да докара до съставянето на постоянен кабинет. „ Вече обявихме, че ние няма да подписваме предварителни съдружни съглашения. Първо ще чуем стратегиите на сътрудниците, с цел да може да се сформира кабинет, който да изведе страната от рецесията. Такъв без Българска социалистическа партия не може да се случи, тъй като имаме рационалните решения ", изясни той.

Относно опасенията за ниска изборна интензивност социалистът съобщи, че тук е мястото на партиите да си свършат работата и да убедят хората, че е значимо да излязат да гласоподават. По думите му работа на левицата ще е да доближи до тези, които имат терзания при гласуването с машина, ще има и обучителни акции.

Като лидер на листата на Българска социалистическа партия за София-област Иван Ченчев означи: „ На първо място за мен ще бъдат ползите и въпросите на всички български жители. Проблеми има прекалено много, само че малко по малко там, където съумяваме да бъдат решени, нещата се получават. Още повече в този момент има вяра, има едно рационално ръководство, което да стартира да отстранява тези проблеми ", разяснява той.

На финала социалистът прикани гласоподавателите да заложат на рационалните решения, на стабилността и разговора. „ Вървим безусловно поредно по нашите цели, тъй като те са задачите и на България. Българска социалистическа партия стои най-монолитно и ще продължава да се развива ", заключи Иван Ченчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР