Освен от пенсионери, влаковете се ползват от доста работещи. Те

...
Освен от пенсионери, влаковете се ползват от доста работещи. Те
Коментари Харесай

Скорост от 160 км/ч и хигиена: Какво още обещават от БДЖ?

" Освен от пенсионери, влаковете се употребяват от много работещи. Те са от крайградски региони като Перник, Асеновград, към Пловдив и Своге. Влакът се избира най-много поради цената “, сподели инж. Венцислав Славков, шеф на БДЖ " Пътнически транспорти ".

" Пенсионерите, учениците и студентите употребяват влакове поради пониженията “, добави той.

" Увеличението на цените на билетите на БДЖ с 20% е приблизително. То зависи от пропътуването разстояние, от посоките, от пътникопотока. В рамките на година правихме разбори от приходите, разноските, преносимия състав и заплатите “, уточни Славков.

" 12 години цените на билетите не са се повишавали. Увеличението на минималната работна заплата е много огромно. Очакваме нарастване на приходите с към 10%. Като цяло закъсненията на влаковете по виновност на БДЖ е под 2%. Имаме чести нерегламентирани прекосявания на железопътните транспорти, животни по линиите – това  аргументи за закъснения, независещи от нас. В момента чакаме доставката на 76 немски рециклирани вагони, които са рециклирани. Очакваме още 10 нови локомотива, с което ще покрием нуждата от преносим състав. Тече процедура за реализатор на капитален ремонт на 133 вагона “, изясни шефът на БДЖ " Пътнически транспорти “.

Новите вагони ще бъдат пуснати по най-дългите линии – от София към Варна, Бургас и Видин.

" Вагоните позволяват скорост до 200 км/ч, а локомотивите са за 160 км/ч. Инфраструктурата разрешава 160 км/ч в ремонтираните сектори. Колегите от инфраструктурата имат довършителни поправки, с цел да скъсим времето за пътешестване до Бургас и Пловдив. Не мисля, че ще има отлив на пасажери. Тези 20% не са някаква огромна стойност. За да поддържаме този състав и да не е в това положение, са нужни средства. Няма по какъв начин да го поддържаме без средства. Закупили сме нова техника за разчистване на вагони. За хигиената във влаковете – това нещо е двустранно. В доста случаи и каквито старания да поставяме, влаковете при идване в крайната гара са в безобразно положение “, сподели още той пред bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР