Освен на буните, спешен ремонт трябва да се направи и

...
Освен на буните, спешен ремонт трябва да се направи и
Коментари Харесай

Рушат се буните във Варна

Освен на буните, незабавен ремонт би трябвало да се направи и на дамбата в региона на Рибарския плаж, която се свлече след проливни дъждове преди години.

 

 

От години буните във Варна се разрушават, само че до този миг не им е изработен ремонт. Съоръженията за подсилване на брега са извънредно значими, тъй като те пазят плажната линия от разрушителната мощ на морето.

Четирите буни във Варна са издигнати сред 1982 и 1991 година и от този момент не им е юридически никакъв ремонт, предава Българска национална телевизия.

Оставени на милостта на морето през последните близо 40 години, през днешния ден те са в окаяно положение.

Някои от буните към този момент са пропаднали и е въпрос на време те да бъдат откъснати от брега. На други пък стърчат ръждясали арматурни железа и са извънредно рискови за хората.

През 2008 година има направен план за ремонт на брегоукрепителните уреди, само че до неговата реализация по този начин и не се стига. Миналата година " Геозащита " прави още един оглед на буните и открива
очевидното - че те са в неприятно положение и се постанова незабавен ремонт.

А спешността е наложителна освен поради положението им, а и поради имиджа на Варна.

От районното министерство обясниха за " По света и у нас ", че плана за ремонт на брегоукрепителните уреди е включен в Средносрочната бюджетна прогноза за 2022-2024 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР