Освен Мария Габриел, за връчването на мандата пристигнаха съпредседателят на

...
Освен Мария Габриел, за връчването на мандата пристигнаха съпредседателят на
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ разговарят с президента при закрити врата, Мария Габриел не върна папката

Освен Мария Габриел, за връчването на мандата дойдоха съпредседателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков и министър-председателят в оставка Николай Денков, както и участниците от преговорния екип Рая Назарян, Теменужка Петкова, Деница Сачева.

ГЕРБ-СДС взехме решение Мария Габриел да одобри досието с проучвателния мандат за сформиране на кабинет, разгласи Теменужка Петкова, след което президентът връчи документите на Мария Габриел.

" Тя е един неоспорим престиж и политик с извънредно добра известност. Смятаме, че това е една почтена кандидатура ", изясни пред Румен Радев Петкова.

От своя страна, Мария Габриел акцентира, че приема досието с отговорност.

" Приемам мандата от името на ПГ на ГЕРБ-СДС с възприятие на отговорност за това, че България има потребност от непоклатимост въз основа на ясни правила, на ясна отговорност и на равнопоставеност на тези, които решаваме ориста на България. Затова апелирам да споделим още няколко неща с Вас ", сподели външният министър в оставка.

Имате седем дни за конструкция и състав на кабинет, акцентира президентът помоли медиите да изоставен залата. 

За първи път при връчване на мандат парламентарно показаната партия закъсня с  повече от 10 минути.

Мандатът трябваше да бъде връчен на 15 март, само че заради кончината на патриарх Неофит президентът го отсрочи за през днешния ден.

На 6 март Народното събрание гласоподава оставката на Николай Денков като министър-председател, излъчен с мандата на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Преди девет месеца от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се споразумяха за ротационно държавно управление. На 6 март бе планувана оставка и ротация на министър-председателите. Първоначално от ПП-ДБ предложиха меморандум за взаимно ръководство, от ГЕРБ-СДС настояха за подписването на съдружно съглашение до края на мандата на 49-ото Народно събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР