Освен готови сторидж системи, скоро ще пусне масово НDD устройства

...
Освен готови сторидж системи, скоро ще пусне масово НDD устройства
Коментари Харесай

Seagate започна да захранва пазара с HAMR дискове

Освен подготвени сторидж системи, скоро ще пусне всеобщо НDD устройства с новата технология

Твърдите дискове с технология HAMR скоро ще станат всеобщ артикул за корпоративния бранш
(снимка: Seagate)

Производителят на твърди дискове Seagate Technology разгласи, че е почнал доставки на системи за предпазване Corvault, които употребяват дискове с технология HAMR (Heat-assisted magnetic recording ). Следващата година компанията има намерение да разшири доставките на такива устройства в огромни количества настрана от готовите системи за предпазване.

Системите Corvault HAMR се чака да станат необятно налични до края на настоящата календарна година, заяви Tom’s Hardware, базирайки се информация от финансовия шеф на Seagate – Джанлука Романо, който показа тази седмица тримесечния доклад на компанията.
още по темата
Клиентите на Seagate към този момент получават мостри от HAMR дискове, по-големи от 30 TB. Масовите доставки на такива твърди дискове ще стартират при започване на 2024 година Компанията ще зареди с HAMR дискове корпоративния сървърен сегмент и системите за предпазване и обработка на видео, като във втория случай става въпрос за по-малки HDD.

Ако клиентите по някаква причина не желаят да преминат към HAMR решения, само че се нуждаят от HDD с по-голям потенциал, Seagate ще им предложи ново потомство дискове с вертикален магнитен запис (PMR) и “плочков ” магнитен запис ( SMR).

Капацитетът на тези устройства ще надвиши 24 TB, съгласно източници от Seagate. В фамилията устройства с PMR технология за запис това ще бъде последното потомство твърди дискове. В допълнение към към този момент изброените технологии, Seagate може да употребява метода на 2D магнитен запис (TDMR).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР