Освен ако БСП няма желание да се самоубива, струва ми

...
Освен ако БСП няма желание да се самоубива, струва ми
Коментари Харесай

А. Райчев: Нинова захожда срещу ГЕРБ по въпроса за корупцията и това изисква от нея да обяви война с нея и в партията

Освен в случай че Българска социалистическа партия няма предпочитание да се самоубива, коства ми се че Корнелия Нинова, която най-сетне изведе партията от дълготраен застой в една бойка позиция на добра съпротива, няма опция

Това сподели за предаването „ Нещо повече “ по „ Хоризонт “  политологът Андрей Райчев преди изключителния Конгрес на Българска социалистическа партия. Според него Нинова сега почиства тези, които са подкрепили избора ѝ против Миков.

Съпротивата против Нинова е доста разнородна, само че на Конгресът нейното водачество ще бъде препотвърдено, предвижда той.  

Не виждам по какъв начин ще се обединят. Те са доста разнообразни. Доскоро си вършиха разнообразни номера, а в този момент ги сплотява възприятието, че тяхното политическо време свършва. Това е едно вярно възприятие! То свършва, съгласно мен, само че не тъй като Нинова е неприятна, а тъй като идват нови времена.

Райчев се съгласи с позицията на сътрудника си Юрий Асланов, че в борбата за Българска социалистическа партия ще се стигне до кръв:

На там ще се стигне, само че не е тъй като борбата е доста тежка, а тъй като Нинова захожда против ГЕРБ по въпроса за копрупцията. Ако тя е БОРКОР – битка с корупцията, дясното, което се образува, е БОРБОР – битка с Борисов. Традиционно, съперниците на ГЕРБ  атакуват  Борисов  - най- мощното място, и нищо изключително не са постигнали дотук. Ако оцелее като министър председател, през май Борисов ще изравни върха на Стефан Стамболов по премиерство на демократична България, т.е., не е елементарен като съперник.

Нинова потегля през корупцията. Това е прелестна и лесна врата за влизане, стига и ти да не си в кюпа. А Българска социалистическа партия доста дълго ръководи през този преход и доста беше в кюпа. И когато Борисов споделя: „ Българска социалистическа партия няма да ми приказва за корупция! “ това е доста мощен мотив. Това изисква от Нинова да разгласи война във вътрешността, в себе си и да стартира да чисти и да споделя „ този, този, този и този “. Тя няма различен късмет. Или ще завоюва тази борба, или ще си върви. Но, доколкото я виждам, усещането ми е, че няма да се съобщи.  Тя се готви за огромната борба – с ГЕРБ на идващите избори.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР