Остров Гудиер се намира на Антарктика. Това мъничко парче земя,

...
Остров Гудиер се намира на Антарктика. Това мъничко парче земя,
Коментари Харесай

На края на света има поща. И тези жени работят там

Остров Гудиер се намира на Антарктика. Това мъничко парче земя, захвърлено измежду безконечния мраз, може и да наподобява незабележимо, само че на него кипи живот. От пингвини.   Е, и от няколко индивида. За да сме точни – четирима, всичките дами.   Тези смели дами са тазгодишният екип за поддръжка на станцията на Британската кралска поща.    За да дойдат до новото си работно място, четирите дами пътуват 15 хиляди километра от родината си. Последната част – по вода.

Когато стигат, виждат, че пощенската станция, част от базата „ Порт Лакрой “ на острова, е заровена в четириметров сняг.   
Antarctic Heritage   Новоназначеният шеф на пощата Клер Балантайн не е толкоз сюрпризирана от снега. Впечатлена е от друго – има пингвини на всички места. Клер е на 23 години и е „ бебето “ в този женски тим.    А за пингвините е напълно права. На този дребен остров те са най-малко 1000.    Британска база там е издигната за първи път през 1944 година Оттогава мястото се трансформира в парадайс за откривателите. А през последните години и за туристи, написа CNN.    Освен поща, на острова има и музей, както и магазин за сувенири. През последния сезон от там са минали към 16 хиляди туристи, натоварени на към 200 кораба.    Екипът, отговарящ за пощата, музея и магазина, се сменя всяка година. Те са на острова сред ноември и март, т.е. интервалът, считан за лято. Може и да звучи необичайно, само че много хора желаят да преживеят това премеждие. При последния асортимент на претенденти, документи подават към 4 хиляди души. Избраните са Клер, началничката въз основата Луси Бръзайн, изследователката Мари Хилтън и Натали Корбет, която дава отговор за магазина.    Antarctic Heritage   Освен да дават отговор за постройките на острова дамите имат и друга задача – да броят пингвините. Все отново научноизследователската активност е на първо място.  Четирите са определени измежду хиляди искащи, само че в действителност изискванията на работа не са по никакъв начин положителни. Няма течаща вода, няма интернет, спи се в обща стая, а почивката е един ден на всеки две седмици. Няма и къде да избягаш.    Пингивините също не са за подценяване. По малкия екран наподобяват сладки, само че на място гледката е по-различна. Особено когато снегът се стопи за малко. Тогава нескрито се демонстрират тонове пингвинско изпражнения.    Храната също не е изключително примамлива. Консерви или сушено. И понякога доставка от корабите с туристи.    „ Голяма част от деня прекарваме в сън. Разхождаме се доста из острова и следим всеки подробност деликатно. Снимаме доста. И четем “, описват в блога си „ Екип 2023 “ на острова.    Подоборът на претендентите за работа е сложен. Преценява се най-много умеенето за работа в екип. Защото там безусловно можеш да разчиташ единствено на индивида до себе си. На място пристигналите осъзнават, че може и да са лишени от съвсем всички улеснения на модерния живот, само че няма друго място на света с толкоз чист въздух. За учените с интерес в региона това е една от най-подходящите точки на планетата.    Мисията на дамския „ Екип 2023 “ към този момент е изпълнена. Очаква се скоро към острова да тръгнат идващите.      
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР