Остров Адата, който е частна собственост, вече е с нов

...
Остров Адата, който е частна собственост, вече е с нов
Коментари Харесай

Бизнесменът Ангел Куков купи пловдивския остров Адата и ще...

Остров Адата, който е частна благосъстоятелност, към този момент е с нов притежател. Строителният бизнесмен Ангел Куков е купил острова от наследниците на Константин Хаджикалчев. Това оповестява.

Островът бе реституиран през 1999 година, само че по-късно претенциите на наследниците станаха обект на правосъдно дело, което продължи 6 години. През 2014 година с разпореждане на Конституционния съд островът бе върнат в частни ръце.

Предприемачът удостовери за покупката, само че сподели, че с екипа към момента няма капиталови планове за парцела.

"Покрай плановете, свързани с Европейска столица на културата разбрах започнах да демонстрирам интерес към острова и тогава започнах договаряния със притежателите. За мен най-важно бе Адата да остане на пловдивчани.

Все още не съм възнамерявал какво да има там. Тепърва ще мисля по въпроса, ще се срещна с плановете, които са били свързани с острова и тогава ще преценява ", разяснява Ангел Куков.

Остров Адата е с обща повърхност към 90 дка, от които 5 дка са на общината. Той е с размер към 865 м на 265 м.

Новият Общ организационен проект /ОУП/ на Пловдив дефинира остров Адата като зона за спорт и атракции. Теренът може да се трансформира в привлекателно за пловдивчани място за отдих и спорт.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР