Остри критики бяха отправени срещу украинските власти по случая с

...
Остри критики бяха отправени срещу украинските власти по случая с
Коментари Харесай

След фалшивото покушение над журналист: Остри критики срещу украинските власти

Остри рецензии бяха отправени против украинските управляващи по случая с съветския публицист Аркадий Бабченко. Вчера стана ясно, че покушението против него в действителност е било режисура, проведена от Киев.

Журналистът, който е гневен критик на Кремъл, провокира сензация, откакто през вчерашния ден се появи на конференция в Киев. Дотогава се смяташе, че той е бил погубен при нахлуване в дома му. Оказа се, че това е било режисура. Тя имала за цел да бъде предотвратено нападение против Бабченко, подготвяно от съветските спецслужби.
„ Убитият ” съветски публицист се появи жив и здрав на конференция Оказа се, че убийството му е било инсценирано, с цел да бъдат осветени съветски сътрудници в Украйна
„ Защо е бил подготвян този съветски скрит план? За да бъде дестабилизирана обстановката в Украйна, показвайки, че силите на реда не могат да си свършат работата. Освен това Русия желае да убие тези хора, от които се страхува”, сподели президентът на Украйна Петро Порошенко.

Организацията за сигурност и съдействие в Европа, както и " Репортери без граници ", изрично осъдиха дейностите на украинските управляващи.
Реакциите след подправеното ликвидиране на Бабченко: Жалко, печално, антируска провокация Генералният секретар на „ Репортери без граници ” назова „ печална ” украинската игра с истината
„ Поведението на украинското държавно управление е тъпо. Те си играят с обстоятелствата, с истината и лъжат всички”, означи Кристоф Дьолоар, генерелен секретар на „ Репортери без граници”.

Кремъл изрази удовлетворение, че Бабченко е жив, само че дефинира случая като „ провокация” и „ пропаганда”. Самият Бабченко разбуни духовете във „ Фейсбук” със известие, оповестено няколко часа след шокиращата конференция.

„ Няма да дочакат. Обещал съм да умра на 96 години, откакто танцувам върху гроба на Путин и си направя селфи върху „ Абрамс” на Тверския площад. Ще се постарая да го направя”, написа той.

При интервенцията на украинските управляващи е бил задържан един човек.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР