Оставките на цялото правителство и на главния прокурор са първата

...
Оставките на цялото правителство и на главния прокурор са първата
Коментари Харесай

Радев: Оставките на Борисов и Гешев са първата стъпка към честни избори

" Оставките на цялото държавно управление и на основния прокурор са първата и наложителна стъпка към почтени избори, към връщането на България по демократичния път, към началото на демонтажа на порочния управнически модел, който ни закотви на дъното на Европа ". Това съобщи президентът Румен Радев пред протестиращите в четвъртък вечер на площад " Независимост " в София в първия си коментар по рокадите в държавното управление на Бойко Борисов.

Радев държа петминутна прочувствена тирада, в която разгласи още, че властта остава " глуха и не чува гласа на хората ", които желаят ръководещите и Иван Гешев да си вървят. " Властта приказва за някакъв ремонт на кабинета, надява се, че летните отпуски и умората ще ви разколебае, ще разколебае българите. Но, в случай че имат смелостта да слязат тук при вас и да ви погледнат в очите, ще схванат, че това няма да стане. Ще го допуснете ли?! ", обърна се Радев към стачкуващите. Последва отговор: " Неее " и " Оставка ".

По думите на Радев е нужно рестартиране на политическия развой и рационализация на страната. " Нужен ни е нов парламент, тъй като настоящето болшинство е глухо за настояванията на хората. Нужно е да отворим пътя за конституционна промяна, за нови промени, които да укрепят гражданските права и контрола на жителите върху ръководството и които да проведат правосъдна промяна, като поръчител за правдивост. Които да прекършат корупцията, която ражда престъпност и беднотия. Промените би трябвало да подсигуряват европейското развиване на България и неговата необратимост, а не да се употребяват тези изречения като красива фасада, зад която се вихрят обир и безчинства ", добави Радев, визирайки названието на ръководещата партия - ГЕРБ (Граждани за европейско развиване на България)

Радев разгласи, че ключът към триумфа на протестиращите е да бъдат единни и единствено дружно могат да реализират задачите си. " Пътят е сложен, само че всяко изпитание си коства, тъй като залогът е България ", уточни той и извика: " Мутри вън! Да живее България ".

Според президента " в никакъв случай българите не са били по-единни в решимостта си да си отвоюват страната от мафията, за което ви благодаря. Площадът роди братството на почтените хора, които няма да се поддадат и да робуват на неистини и закани. Които ще отхвърлят всяка неизбежност и които имат вяра, че са в свободна европейска България на свободните жители е нашето бъдеще.

По думите му плакатите на протестиращите " споделят доста истини, които медиите премълчаваха и истини, за които властта остава глуха и отхвърля да чуе. Протестите убедиха всички недоволни българи, че не са сами в протеста си. Че общото предпочитание за независимост, за правда, за правдивост сплоти всички генерации. България излезе от психозата и хипнозата на пропагандата и светът насочи взор към България ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР