Оставката на депутата от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян

...
Оставката на депутата от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян
Коментари Харесай

Ако Делян Добрев депозира оставка, НС ще я гледа тази седмица

Оставката на депутата от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Делян Добрев ще бъде подложена на гласоподаване в пленарната зала още тази седмица, в случай че бъде подадена в Народното събрание. Това разгласи пред медиите ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев като посочи, че до този миг няма импортиран подобен документ. „ Добрев ме увери, че ще я внесе”, добави парламентарният ръководител, представен от Българска телеграфна агенция.

" За разлика от други подадени оставки, които постоянно сме казвали, че са персонален акт в този случай при възможна подадена оставка от народния представител Делян Добрев ще има и там много разгорещени диспути. Така предвиждам, само че дано да не предсказвам по-добре ", уточни Главчев.

Самият Главчев стои зад сътрудника си и удостовери, че не се отхвърля от написаното в негова поддръжка в неделя в профила си във „ Фейсбук”. Добрев подаде трагично оставка поради абсурда „ Кумгейт”, почнал с обвинявания от Българска социалистическа партия, че е кадрувал в Община Хасково. Депутатът беше атакуван и от кмета Добри Беливанов, от който по-рано ГЕРБ сне доверието си. Бившият министър отхвърля да е правил нещо неправилно, само че счита, че имиджът му е неспасяемо очернен от свадите.

Димитър Главчев разгласи, че номинира Огнян Герджиков за ръководител на Консултативния съвет по законодателство към Народното събрание – след години без сходен орган. Заключенията на съвета ще са целесъобразни и ще се вършат сред първо и второ четене на даден законопроект. Членовете на Консултативния съвет ще получават възнаграждение въз основа на свършена работа.

Идеята е съставът да бъде главно професионално-експертен, по тази причина не съм се насочил към политици-юристи в него, изясни Огнян Герджиков. Предвижда се той да е от 22-ма души. Герджиков е поканил за зам.-председател проф. Васил Мръчков, който е бил и първият ръководител на съвещателен съвет, преди спирането.

Бившият длъжностен министър желае да притегли и Анелия Мингова, проф. Валери Димитров, юрист Даниела Доковска и др.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР