Оставката е част от политическия живот в една демократична държава.

...
Оставката е част от политическия живот в една демократична държава.
Коментари Харесай

Александър Ненков: Ако Главчев не си беше подал оставката нещата щяха да ескалират



Оставката е част от политическия живот в една демократична страна. Ние в ГЕРБ сме първенци по това да си подаваме оставката, само че не тъй като не съблюдаваме разпоредбите, а тъй като на отсрещната страна имаме хора, които са подготвени на всичко, с цел да дестабилизират страната. Това сподели Александър Ненков от ГЕРБ в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

По думите му това е бил естествен политически акт на един заслужен политик.

„ На България й предстоят значими събития. Ние сме пристигнали на власт и носим цялата отговорност, в това число и естественото действие на Народното събрание. Българска социалистическа партия ги е гняв, че България се движи напред. За тях казусът е, че страната върви напред, тя се движи в вярната посока. Една празна пленарна зала не би била почтена панорама пред евролидерите. Нужно е да покажем, че България може да е пълновръстен член на Европейски Съюз “, акцентира Ненков.

„ Опозицията се стреми да дестабилизира страната. Защо от Българска социалистическа партия желаят да внесат вота на съмнение след Нова година? Умишлено изчакват да пристигна европредседателството “, посочи депутатът от ГЕРБ.

„ ГЕРБ пристигна на власт, с цел да покаже нов морал в политиката. Смисълът на демокрацията е да има и ръководещи и съпротива. Няма да сме с положителни очи пред водачите, които ще приемем “, сподели той.

„ В друга обстановка оставката не биваше да бъде подадена. Срещу нас има деструктивни хора. Това е държание на хора, които до през вчерашния ден един човек от тях излиза и споделя, че 80% от българите са дебили и последва едно изсъхнало "извинявай ". Те по този начин няма да завоюват в никакъв случай избори? Хората няма да им простят двойния критерий. Ако господин Главчев не си беше подал оставката нещата щяха да ескалират. В името на страната всеки би трябвало да бъде податлив да направи компромис със себе си “, увери Александър Ненков.

По отношение на следствието на приватизацията, Ненков сподели: „ Инициативата на ГЕРБ е ориентирана към хората, които по незаконен метод са облагодетелствали една или друга страна “, акцентира депутатът.

„ Призовавам Главчев да не напуща Народното събрание. Той е заслужен човек и не е опетнил по никакъв метод Народно събрание. В ГЕРБ няма лобита. Дошли сме на власт, с цел да свършим работа. Оставката на Главчев демонстрира, че сме подготвени да спазим обещанията си, даже когато сме засегнати “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР