Оставка на Бойко Борисов и правителството му заради опитите да

...
Оставка на Бойко Борисов и правителството му заради опитите да
Коментари Харесай

"Демократична България" предложи Борисов да се яви на избори с програмата на БСП

Оставка на Бойко Борисов и държавното управление му поради опитите да бъде съживен планът за АЕЦ " Белене " желаеха на митинг представители на " Демократична България ". " Борисов да се яви на избори с програмата на Българска социалистическа партия и да изиска поддръжка за нея ", сподели водачът на " Да, България " Христо Иванов пред протестиращите пред президентството.

Протестът на " Демократична България ", която включва ДСБ, " Да, България " и " Зелените " се засече с протест за поддръжка на " Белене ", проведен от АБВ. Президентът Георги Първанов (2002 – 2012 г.) описа пред стотината събрани в триъгълника пред някогашния партиен дом, че преди 10 година е договорил с президента на Русия Владимир Путин пакет от енергийни планове измежду които и АЕЦ " Белене ". Според него " Белене " трябвало да се построи, тъй като това щяло да обезпечи " най-чистата електрическа енергия в енергийния микс ".


© Георги Кожухаров

От площада пред президентството му дадоха отговор с освиркване и крясъци " Оставка " и " Мафия ". След към 10 минути речи съпартийците от АБВ се поздравиха с ръкостискания и си потеглиха към 18.50 ч.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов прикани всички демократични сили да се обединят и да не позволен планът да се реализира. Владислав Панев, водач на " Зелените ", сподели, че " Белене " няма да бъде издигнат в никакъв случай и задачата на проруското лоби е да се откраднат няколко десетки милиарда.

" Белене " е чудовищна неистина, сподели Христо Иванов. Той прикани Борисов да подаде оставката си, тъй като е предал гласоподавателите, които не са дали своят вот за строителството на " Белене ". " Всички политически партии се подчиняват на една воля, макар че имитират опълчване. Сега ще ги видите, че ще гласоподават като един предлагането на Борисов за " Белене ", предизвести Атанас Атанасов.

" Радев и Борисов се редуват да коленичат пред Путин. Според него единствената им цел е излизане от Европейски Съюз и НАТО. България ще стане една нова Задунайская губерния ", съобщи специалистът по интернационалните връзки Стефан Тафров. Той напомни, че има европейска инструкция, която задължава България да съхранява нуклеарните боклуци на своя територия и попита реторично кой кмет ще одобри радиоактивни боклуци на своя територия.

Икономистът Мартин Димитров напомни, че Белене е в сеизмично дейна зона.

Малко след 19 часа протестиращите против плана " Белене ", блокираха придвижването на бул. " Цар Освободител " в така наречен триъгълник на властта - сред Министерския съвет, президентството и някогашния партиен дом.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Проектът АЕЦ "Белене " (194)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР