Оставиха за постоянно в ареста двама служители на Изпълнителната агенция

...
Оставиха за постоянно в ареста двама служители на Изпълнителната агенция
Коментари Харесай

Оставиха за постоянно в ареста двама служители на ИАРА

Оставиха за непрекъснато в ареста двама чиновници на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури.

Припомняме, че на 10 март двамата бяха задържани след постъпил сигнал от притежател на транспортен съд в Поморие, който е съобщил, че му е поискано подкуп от двамата чиновници.

" В случая по текста, по който двамата обвинени са били привлечени като обвинени, законодателят планува " Лишаване от независимост " от 3 до 10 години, както и санкция и отнемане от права, т.е. е несъмнено, че се касае за тежко съзнателно закононарушение ", споделя Окръжен съд - Бургас.

Според съда, до този миг може да се направи обосновано съмнение, че инкриминираното действие е осъществено и то е осъществено точно от двамата обвинени. Нещо повече, събрани са и данни за възможност действието да не е осъществено еднократно, а в по-продължителен интервал от време. " Не може да не бъде взета поради и извънредно високата степен на социална заплаха на самото действие ", добавя правосъдната инстанция и още " затова е налице действителна заплаха обвинените да извършат друго закононарушение ".

С тези претекстове Окръжен съд - Бургас взе по отношение на Христо З. и Веселин А. мярка за неотклонение " Задържане под стража ", която ще подхожда както на тежестта на инкриминираното действие, по този начин и на задачите на мярката за неотклонение в досъдебното произвеждане.

Определението на Окръжен съд - Бургас предстои на обжалване и протестиране в тридневен период пред въззивна инстанция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР