Оставиха в ареста 38-годишния Христо Кюлбасанов, обвинен за нанасяне на

...
Оставиха в ареста 38-годишния Христо Кюлбасанов, обвинен за нанасяне на
Коментари Харесай

Спасителят, арестуван за побой над французин, го спасил от инцидент на плажа преди 2 г.

Оставиха в ареста 38-годишния Христо Кюлбасанов, упрекнат за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди

Спасителят от Поморие Христо Кюлбасанов, който бе задържан за побой над френски екскурзиант поради място на плажа, остава в ареста.

В съвещание този следобяд районният съд в Поморие му наложи най-тежката мярка за неотклонение. Според прокуратурата Кюлбасанов може да повлияе на следствието, в случай че е на независимост. Държавното обвиняване подчертава, че телесните увреждания са нанесени с удари в главата и тялото на потърпевшия, с особена свирепост.

Защитата на помориеца изиска по-лека мярка за неотклонение, наблягайки чистото правосъдно минало на спасителя. 

" Няма да разясня решението на съда, не е морално. Укоримо е  държанието и от двете страни. Христо се е поддал на страстите, само че е бил обиден, защото французинът го е псувал и ритал ", разяснява пред " 24 часа " юрист Веселин Анестиев.

Той ще апелира решението на районния съд в Поморие. Защитата ще желае и разпит на дамата, която е била най-прекият очевидец на случая от 24 юли. Става дума за дамата, която е имала желание да употребява чадъра, разпънат от помориеца, под който се бил настанил французинът. 

Пред " 24 часа " поморийци, осведомени със случая разкриха, че преди 2 година при различен случай на плажа, Христо Кюлбасанов безусловно избавил французина, който тогава отказал да излезе от морето при червен байрак. Спасители му създали забележка и се пробвали да го извадят от водата, само че чужденецът почнал да ги псува и да им се подиграва, а това изострило напрежението сред водните гардове и екскурзианта. Тогава обаче до пердах не се стигнало точно поради намесата на Кюлбасанов.

От своя страна фамилията на френския жител е подало сигнал освен в полицията, само че и във френското консулство. 

„ Бях на плажа със брачната половинка ми и 13-годишния ни наследник. Нямаше никой при чадъра, нямаше забрадка. Започнахме да се настаняваме под чадъра, спасителят пристигна и ни сподели, че това е неговият чадър “, описа брачната половинка на французина Людмила, която е от Поморие.

Жената твърди, че са се отместили, само че трийсетина минути по-късно абсурдът ескалирал. Тогава спасителят се върнал и налетял на брачна половинка й.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР