Оставете смешките. Издигането на Антон Хекимян за кандидат-кмет на София

...
Оставете смешките. Издигането на Антон Хекимян за кандидат-кмет на София
Коментари Харесай

Полина Паунова нахрани Хекимян: Срам, колеги, голям срам!

Оставете смешките. Издигането на Антон Хекимян за кандидат-кмет на София от ГЕРБ е голям обществен проблем. Това е казусът за сливането на политическа власт и медии. Така стартира коментара си репортерката Полина Паунова минути откакто стана ясно, че някогашният началник на Би Ти Ви ще играе на локалния избор.

Това момче до оня ден беше началник на новините на най-голямата частна, национална телевизия (преди това години наред беше стартиран като топ водещ на утринната публицистика), а през днешния ден е номинация на Бойко Борисов за столичен кмет.
Подобно деяние осветява директната (телефонна) връзка сред някогашния министър председател, водач на най-голямата партия в България и индивидът, който отговаряше за метода на поднасяне на новините в народен ефир.

И който и каквото и да приказва, че Хекимян бил гражданска номинация, че бил самостоятелен публицист - просто лъже. Прощавайте, на самостоятелен публицист не се поверява кандидат-кметска позиция - нито за София, нито за Калофер, нито за Студен бунар. Независимата публицистика не се утвърждава от партийните централи, нито от партийните агитки, тя не се харесва от партийните ядра. Харесват я единствено, когато са в съпротива, тъй като под нейните прожектори по изискване са ръководещите.
Кандидатурата на Хекимян е огромен медиен скандал. И слага редица въпроси:

- Заради топлата си връзка с Хекимян ли Бойко Борисов даваше последните си изявленията в бТВ?

- Имало ли е задължения за въпроси (или за липса на въпроси) към Борисов?

- Имало ли е задължения за изключително отразяване на ГЕРБ (които в този момент ще вършат акцията на някогашния началник на новините на бТВ)?

Всъщност, занапред е ясно какви ще са отговорите на тия питания. Отсега е ясно също, че доста евентуално те да са лъжливи.

Но кандидатурата на Хекимян е и тип почтеност - самопризнание за обвързаността, самопризнание, че на оня прочут от първия мандат “телефон с копчета ”, за който говореше Борисов, има избрани копчета и за медии, и за публицисти.
И не на последно място: сходен скандал е предизвестие към множеството партийни симпатизанти - не искайте от публицистите да бъдат конюнктурни, да си затварят очите за ония, които смятате, че е заслужено да не бъдат подложени на критика, не настоявайте “щом подлагат на критика, те (журналистите) да кажат по какъв начин да стане по-добре ”, тъй като … с цел да споделят по какъв начин да стане по-добре би трябвало да влязат в ролята на Хекимян, а тя е … нелепа.

И най-после: огромен позор, сътрудници. Голям позор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР