Остават четири дни до старта на Мондиал 2022, който ще

...
Остават четири дни до старта на Мондиал 2022, който ще
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Федерико Валверде

Остават четири дни до старта на Мондиал 2022, който ще се организира в Катар. Начало дава точно тима на домакините в мач против Еквадор на 20 ноември. Много от огромните футболни звезди, като Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Лука Модрич и Неймар най-вероятно ще изиграят последното си Световно състезание, само че на сцената през последните месеци се появиха доста гении, които също би трябвало да следим по лупа на Мондиал 2022.

Вече ви запознахме с трима такива – , и .

Днес ще ви срещнем с футболиста на Реал Мадрид – Федерико Валверде. Докато гореспоменатите са на по-малко от 20 години, то Валверде е на 24. Но това не пречи да го считаме за една от огромните очаквания на Катар 2022.

Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в уеб страницата Gong.bg

Спокойно можем да кажем, че уругваецът прави страховит сезон и за първи път попада под светлината на прожекторите в сезон изпълнен с компликации за Реал Мадрид. Карим Бензема имаше проблеми с травми, както и други, а Лука Модрич и Винисиус Жуниор имаха своите слаби мачове, до момента в който Феде Валверде бе една от дребното константи в състава на „ кралския клуб “. 24-годишният полузащитник не един път измъкна мадричани от сложни обстановки в Ла Лига. Той има 14 мача в испанския шампионат и записани 1108 минути, в които е вкарал 6 гола и е направил 2 асистенции. Точността на подаванията му е съвсем 90%, като в петте мача, които е изиграл в Шампионска лига тя се резервира към 89%. Разбира се, това е извънредно значимо за един халф, само че Валверде е с подчертани офанзивни качества и огромното му оръжие е точно в офанзива. Със страхотната си техника и удар от отдалеченост той донесе доста точки на Реал Мадрид. В предния сезон на Ла Лига, в 31 мача той нямаше нито един гол, а на сметката си имаше единствено една асистенция, само че все пак Карло Анчелоти разгласи безспорната си религия в него още преди началото на сезона.

„ На Феде му споделих, че в случай че този сезон не вкара 10 гола, ще си скъсам треньорската тапия и се махам “, показа треньорът на „ лос бланкос “. Засега нещата наподобяват добре за Карлето, защото полузащитникът към този момент има осем гола, а два от тях са в Шампионска лига. Той е записал и две асистенции на името си в най-престижния европейски шампионат. В доста огромна част от мачовете той взима присъединяване и на крилото, като това към този момент зависи от положението на другите офанзивни футболист на Реал Мадрид – Родриго, Винисиус Жуниор и Бензема.

На 19 години Феде Валверде дебютира за Уругвай и оттогава има 44 мача и 4 гола, само че в този момент несъмнено се намира във формата на живота си и влиза с доста по-големи упования и очаквания в Мондиал 2022. Той означи три гола в международните квалификации, през които Уругвай мина, с цел да се класира за присъединяване в Катар. А там „ урусите “ ще играят в група дружно с Португал, Гана и Република Корея.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР