Остават броени дни до мащабния хедлайн концерт на любимата босненска

...
Остават броени дни до мащабния хедлайн концерт на любимата босненска
Коментари Харесай

Песен на Dubioza Kolektiv открива новия сезон на хитов сериал

Остават броени дни до огромния хедлайн концерт на обичаната босненска група на България,, на 5 юли 2023 година на откритата сцена на Aрена София (Столичен колодрум) в Борисовата градина по покана на Строежа и. Българските участници на концерта са THE TOP STOPPERS и COOLDEN.

Само седмица преди гостуването им у нас, групата се похвали с новината, че огромният им шлагер „ U.S.A. “ е песента, която анонсира новия, пети сезон на неведнъж награждавания сериал „ Какво вършим в сенките “.
-->

„ I am from Bosnia, take me to America, I really want to see Statue of Liberty, I can no longer wait, take me to United States, Take me to Golden Gate, I will assimilate “ е началната строфа на песента на Dubioza, която звучи в филмовия откъс на петия сезон на мегапопулярната комедия на ужасите за вампири, които вземат решение да се открият в Ню Йорк. „ What We Do In The Shadows “ е голям ефирен шлагер, изключително оценен за кастинга и сюжета, който в четирите си сезона събра цели 17 номинации за " Еми ", в това число тези в категорията " Изключителен комедиен сериал “. Най-известният в света ефирен и кино портал IMDB му даде високата оценка 8.6, а в Rotten Tomatoes рейтингът е съвсем съвършените 98%. Премиерата на новия, пети сезон е на 13 юли 2023 година

В годината, в която Dubioza Kolektiv отбелязва 20 години на сцена, една от най-популярните им песни още веднъж излиза на напред във времето. Сингълът „ U.S.A. “ от албума „ Wild Wild East “,  има повече от 18 милиона гледания в You Tube.

В тур календара на Dubioza Kolektiv  в момента има 27 дати, измежду които България, Франция, Чехия, Испания, Чехия, Полша, Словакия, Австрия, Люксембург, Швейцария и далечно Мексико, както и няколко концерта в страните от района.

Организаторите от българска страна избраха две обичани и изобретателни подгряващи банди да се погрижат за настроението на публиката преди хедлайнерите да излязат на сцената. THE TOP STOPPERS, хип-хоп групата с непринудена убеденост и смела сила, съществува от 2010. Заразителните им ритми и лирично майсторство са несъмнено част от ритъма на лятото. Към тях се причисляват и COOLDEN – нашумялата млада тайфа, която свири „ песни за хората “. Непокорни младежи, които вършат музика на български език, която резонира с настроенията на публиката и ги кара да танцуват.

Билети за концерта към момента има в мрежата на . А събитието във Facebook е тук:.

=== е основана през 2003-та година, като от този момент насам се трансформира в една от най-популярните модерни банди, идващи от Балканите. Авангардният им жанр се характеризира като „ кросоувър “ с детайли на дъб, ска, реге, хип-хоп, рок, пънк, електронна музика и балкански претекстове. Текстовете им са на тематики мир, съгласие, приемливост, рецензия против бюрокрацията и политически фигури, срещу ксенофобията. Техните концерти се радват на добър отзив, надалеч отвън района и бандата реализира годишни турнета в съвсем всички страни в Европа, участия на огромни фестивали като Glastonbury (Великобритания), Roskilde (Дания), Sziget (Унгария) и доста други; турнета в Щатите, Австралия и Индия, даже лайв в Колумбия. Прави независими концерти в арените в Белград, Загреб, Пула. Неминуемо и този в София, който ще се организира на 5 юли, идната година ще бъде от най-мащабните концерти на артистите от Босна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР