Остава в мен, продължава да стои усещането, че една немалка

...
Остава в мен, продължава да стои усещането, че една немалка
Коментари Харесай

Йотова: Немалка част от партиите искат веднага нови избори, надявайки се на по-добър резултат

Остава в мен, продължава да стои чувството, че една немалка част от политическите партии желаят незабавно нови избори, надявайки се на по-добър резултат. Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова пред български публицисти в Йерусалим, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя уточни, че е била на последната среща с „ Продължаваме Промяната “ и тогава от политическата мощ изрично са декларирали, че няма да поддържат първия мандат. Няколко пъти Асен Василев повтори, че аритметиката не излиза и за втория мандат, уточни още Йотова.

Тя въпреки всичко разяснява, че ще може да даде безапелационен отговор дали партиите желаят нови избори, като минат всички съвещания. Както виждате, президентът този път даде задоволително време на политическите партии в Народното събрание да създадат своите разбори и контакти, с цел да намерят най-подходящата формула за постоянно държавно управление, уточни Йотова.

 

Вицепрезидентът означи, че България има потребност от постоянен кабинет, с цел да може в действителност да се одобри повсеместен бюджет на страната, да се одобряват законите, нужни, с цел да се провиснал траншовете по Плана за възобновяване и да се решат редица други спешни проблеми.

Що се отнася до готовността на политическите партии, на процедура те декларират, че вършат всичко допустимо да се сформира държавно управление и незабавно има едно „ само че “ и следва многоточие, разяснява вицепрезидентът. Това, което на мен ми прави усещане, е, че разговорът не върви в посока – това са проблемите на страната, дайте да забележим всеки какво предлага, какви са разновидностите и да се търси пресечната точка, консенсусът в тези решения, уточни тя.

На въпрос какъв брой време ще продължат консултациите, Йотова отговори, че това ще реши президентът съгласно обстановката в Народното събрание (НС). От духа и от метода, по който работи Народно събрание, напълно скоро ще стане ясно ще има ли България кабинет. При това държавно управление, което освен би трябвало да се сътвори, а ще има своята дълготрайна стратегия, ще бъде стабилно и устойчиво, тъй като толкоз доста избори за подобен рекордно къс интервал от време, приказва единствено едно – неустойчивост на страната, уточни тя. Йотова разяснява, че отзвукът на открито измежду сътрудниците ни не е добър и съгласно нея политическите сили би трябвало да го имат поради.

Попитана имало ли е напън от президентската институция кой да оглави спортната комисия в Народното събрание, Илияна Йотова разяснява: „ Нека да сме съществени. Как може да си визиите, че тъкмо спортната комисия е предмет на какъвто и да било напън от страна на президентската институция и в последна сметка за какво “.

Вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в 17-ата Световна среща на българските медии, проведена от Българската телеграфна организация, в Йерусалим и Тел Авив.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР