Остава месец до края на сезона във футболните първенства, а

...
Остава месец до края на сезона във футболните първенства, а
Коментари Харесай

Къде остана интрига в топ 5 първенствата месец преди края на сезона

Остава месец до края на сезона във футболните шампионати, а към момента има и конспирация за купата, борбата за евроквоти и оцеляване в топ 5 шампионатите - Англия, Франция, Германия, Испания и Италия. 
Прочетете още
Заб. настоящото класиране е до 28 април

Ето и какво се случва в топ 5 шампионатите месец преди края: 

Англия 



Титлата

Битката за купата във Висшата лига от началото на сезона е сред Арсенал и Манчестър Сити. Лондончани водиха през съвсем целия сезон и сега също са водачи в класирането със 75 точки пред 73 точки за Манчестър Сити, само че към този момент всичко е в ръцете на тима на Пеп Гуардиола. През седмицата Сити разруши с 4:1 като хазаин Арсенал и отчая съществено артилеристите, които преди този момент направиха и 3:3 вкъщи против последния Саутхямптън. По този метод Сити съвсем несъмнено умъртви очакванията на Арсенал за купа от 2004г. насам, тъй като отборът е с два мача по-малко и в случай че ги вземе ще дръпне с цели 4 точки. До края на сезона остават 5 кръга, само че Арсенал ще изиграят 5 срещи, а Сити цели 7. 

Евротурнирите

Тук интригата също е забавна, тъй като е доста евентуално Ливърпул да остане отвън Шампионска лига, а Челси даже няма да играе в евротурнирите. Освен Арсенал и Манчестър Сити, останалите тимове на този стадий, които ще се класират за ШЛ са Нюкасъл и Манчестър Юнайтед. Двата тима са любимци и имат доста добър задатък от 8 и 6 точки пред преследвачите Тотнъм, Астън Вила и Ливърпул. Именно тези три тима ще разпределят местата в Лига Европа - петия и шестия и Лигата на конференциите - седмия. Шансове имат и Брайтън и Брентфорд, само че те би трябвало да се надяват другите да губят, а те да не бъркат, с цел да бъдат в седмицата. 

Изпадащите

Тук към момента има много забъркани тимове в борбата за оцеляване. Саутхямптън наподобява съвсем несъмнено изпаднал, откакто е на 6 точки от спасението 5 кръга преди края, само че Евертън и Лестър към момента имат шансове да оцелеят, а разликата с Лийдс и Нотингам са едвам и две точки. Уест Хям също не се е избавил към момента и е на 5 точки от 18-то място, само че и с мач по-малко.

Германия



Титлата

Тук несъмнено е най-интересно на този стадий. Битката е сред Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, а двата тима бъркаха толкоз доста пъти през сезона, че изпуснаха страхотни благоприятни условия най-малко един да е дръпнал със най-малко 6 точки разлика. В момента Дортмунд е с 60 точки, а Байерн е с 59 точки при оставащи 5 кръга преди края. Баварският исполин не е губил купата от 2012-а година, когато първенец стана точно Дортмунд. 

Евротурнирите 

Тук интригата не е по никакъв начин дребна за останалите две места даващи право на Шампионска лига. Битката е сред 4 тима, а за момента любимец и Унион Берлин, който може за първи път в историята си да доближи до най-големия европейски клубен шампионат. Тимът води с 4 точки пред петия Република България Лайпциг, а четвърти е Фрайбург с две точки от Унион Берлин. В борбата е и Байер Леверкузен, който обаче изостава на 6 точки от 4-то място. В битката за седмото място за Лигата на конференциите са Майнц 05, Волфсбург и Айнтрахт Франкфурт, а Майнц води с две и три точки пред своите преследвачи.

Изпадащите

Тук за разлика от множеството шампионати изпадат непосредствено два тима, а 16-ия играе бараж за оставане в третия от Втора Бундеслига. За момента няма сигурен изпадащ и всеки може да се избави. Херта е на дъното, само че на единствено три точки от мястото за бараж и на 5 от избавителното 15-то място. Шалке е на точка и две от бараж или избавление, а Щутгарт е на мястото за бараж и на две точки от спасението. В битката са забъркани още и Бохум, Хофенхайм и Аугсбург, а разликите сред тях и Щутгарт са от две до 5 точки.

Италия



Титлата

Тук ще имаме неочакван първенец, който може да стане прочут още през днешния ден. Това е отборът на Наполи, който води със 17 точки пред втория Лацио. Ако през днешния ден неаполитанци бият и Лацио загуби или направи еднакъв отборът от Неапол ще е първенец за първи път от 1990г. Наполи може да се трансформира и в най-рано ставалия първенец на Италия в случай че успее да вдигне купата през днешния ден.

Евротурнирите 

Освен Наполи нито един различен тим не си е обезпечил място в Шампионската лига на този стадий. Разликите са дребни, а в битката за цели 6 тима - Лацио, Ювентус, Милан, Рома, Интер и Аталанта. Разликата сред втория Лацио и петия Рома е 5 точки при оставащи 7 кръга до края. Именно тези тимове ще си разпределят и евроквотите, само че 7-то място още не е несъмнено за Лигата на конференциите, тъй като е допустимо Фиорентина да завоюва Купата. Тимът играе на край с Интер и в случай че завоюва трофея си обезпечава място в Лига Европа, а в Лигата на конференциите ще отиде 6-ия.

Изпадащите

Тук към този момент имаме два тима, които са съвсем несъмнено изпадащи, а това са Сампдория и Кремонензе, които изостават на надлежно 10 и 8 точки от избавителното място. Интригата е за последния изпадащ, а там борбата е сред Верона, Специя и Лече. Разликата сред трите тима е едвам две точки, а в зоната на изпадащите е Верона. 

Испания 



Титлата

Въпреки, че и Барса стартира да боксува в последните кръгове купата наподобява решена. Каталунците са водачи с цели 11 точки пред Реал Мадрид 7 кръга преди края. Така отборът ще постави завършек на черна серия от 4 години без трофей в Ла Лига.

Евротурнири

Освен Барса и Реал Мадрид в Шампионската лига сигурно за идващия сезон е и Атлетико Мадрид. Борбата за последното място е сред Реал Сосиедад и Виляреал, а разликата сред двата тима е 5 точки в интерес на Реал. Шести са Бетис, а там в борбата е и Атлетик Билбао, който е седми, само че към момента не е сигурен за евроквота, тъй като Осасуна е на край за Купата и в случай че направи сензацията и вземе трофея от ръцете на Реал Мадрид ще си обезпечи място в Лига Европа, а седмият няма да играе на никое място. Именно Осасуна и Райо Валекано са другите тимове, които към момента имат късмет да станат седми в шампионата, тъй като разликите с Билбао са едвам две и три точки.

Изпадащи

Елче към този момент изпадна и ще играе следващата година в Сегунда дивисион, а Еспаньол и Хетафе ще се опитат да останат в елита на Испания. Еспаньол е на 5 точки от спасението, а Хетафе е на една. В борбата за оцеляване са забъркани още Кадис, Валенсия, Алмерия и Валядолид, а разликата сред 14-ия Валядолид и 18-ия Хетафе е едвам 4 точки. 

Франция



Титлата

ПСЖ направи доста гафове и внезапно разликата с Марсилия беше едвам 5 точки, само че сега тя е 8 и мъчно 6 кръга преди края Меси, Мбапе и компания ще изтърван купата. 

Евротурнири 

Освен ПСЖ никой още не си е обезпечил място в Шампионската лига. Марсилия е на второто място, само че единствено на точка пред третия Ланс. Във Франция първия и втория влизат непосредствено в групите, а третия ще играе плейоф за влизане в групите. Монако също има шансове за третото място и отборът е 4-ти, само че на 5 точки от третия Ланс. Лил, Рен и Лион се борят за останалата една евроквота за Лигата на конференциите, тъй като във финала за Купата ще играят Нант и Тулуза и един от двата отбора ще отиде в Лига Европа. 

Изпадащи 

Анже, Аячо и Троа са сигурни изпадащи, а на 17-то място е Брест, който има късмет за избавление, тъй като е с равни точки, само че с по-лоши индикатори от Нант и Страсбург, а единствено с точка пред тях е Оксер. Догодина френското състезание ще бъде от 18 тима и прези този сезон има 4 изпадащи. Любопитно е, че Нант, който е в битката за оцеляване завоюва Купата на Франция през предишния сезон и игра в елиминациите на Лига Европа, а през този сезон още веднъж е на край за трофея против Тулуза и още веднъж може да завоюва евроквота. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР