Остава критично състоянието на един от двамата мъже, които пострадаха

...
Остава критично състоянието на един от двамата мъже, които пострадаха
Коментари Харесай

Пострадалият в авиокатастрофата край Шумен остава в критично състояние

Остава сериозно положението на един от двамата мъже, които пострадаха след рухването на дребен аероплан край Шумен.

Няколко са версиите, по които работят проверяващите органи - човешка неточност, техническа щета или неприятни метеорологични условия.

Най-вероятната от тях е появяването на неочакван мощен вятър. Самолетът беше изместен през вчерашния ден от мястото на злополуката към площадка, където огледите и следствието не престават.

Самолет катастрофира край Шумен, двама потърпевши

Преди две денонощия самолетът трябвало да се приземи в Шумен – в авиоучилището на 62-годишния Валентин Димитров. На борда били той и 27-годишният му наследник.

Вятърът попречил на първия опит за кацане, споделят експертите. След това Валентин и синът му заходили още веднъж и аварирали.

"Самолетът е задрал в земята, подскочил е. С дясното полукрило се закача за джанката и дънера и там се открива на място ", разяснява Христо Христов, проверяващ инспектор;

След случая 27-годишният Александър е контактен. Младият мъж е със счупени бедрена и раменна кост. Баща му обаче е с заплаха за живота.

„ По-възрастният пациент е в доста тежко общо общо положение. Той е с травматичен потрес, тежка гръдна контузия, голям брой счупвания на ребра и ключици. Животът му е в опасност”, изясни доктор Костов от МБАЛ-Шумен.

Малкият аероплан бил нов, изправен, бизнесклас. Полетът - позволен.

"Бащата го познават от доста години. За мен той е един господ в авиацията. Казвам господ, тъй като е доста умел водач. Имали сме доста тежки случаи в селскостопанската авиация и е излизал от доста тежки, спешни обстановки ", разяснява Христов.

Пожарната обезопаси региона, тъй като горивото на машината е изтекло и е имало заплаха от пожар.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР