Остава една стъпка до влизането на страната ни в Банковия

...
Остава една стъпка до влизането на страната ни в Банковия
Коментари Харесай

Кандидатстването за еврозоната: На крачка сме от "чакалнята" и влизането в банковия съюз

Остава една стъпка до влизането на страната ни в Банковия съюз и в чакалнята на еврозоната.

Това стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов, ден откакто министър председателят разгласи, че възобновяваме напъните в тази посока.
Кандидатстваме за чакалнята на еврозоната до края на април Целта е да се употребява по-изгоден запас за възобновяване от рецесията
Единственият верен ход за излизане от рецесията, обвързвана с COVID-19, е възобновяване на напъните за влизане в чакалнята на еврозоната. Това ще ни подсигурява потребление на паричен запас от Европа, изясни министър председателят.

Финансовият министър пък сподели, че към този момент са водени диалози и че уговорките, поети от страните в преговорния развой, остават непроменени както и авансово утвърденият проект за това.
Борисов: Ще вървим към чакалнята на еврозоната при безспорен консенсус Няма страна, приела еврото, която да е станала по-късно по-бедна, акцентира министър председателят
" Остава единствено една стъпка, зa да бъде изпълнен изцяло, идващите седмици ще работим интензивно за осъществяване и на последния детайл от този проект. Имаме уверението, че уговорките от наша страна и на нашите сътрудници са непроменени и в случай че си свършим работата в инструкции график ще успеем да се присъединим по едно и също време към банковия съюз и ERM “, уточни Горанов.

Последната стъпка, по думите на финансовия министър, е още една банка от подложените на стрес проби предишното лято, да покрие критериите за капитал за влизане в Банковия съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР